KR ili ABF bregaste?

KR ili ABF bregaste?

Član
Sto mislite koje je bolje stavit bregaste na KR glavu motor je ABF a ocu da stavim KR glavu jeli je radjena brusena ,,,,,,,
 
Član
ABF bregaste imaju veci lift od KR-ovih,sto znaci da ces vise snage dobiti sa ABF-ovim.

Eh povedi sad racuna kad stavis glavu od KR-a promjenice ti se kompresioni omjer,jos ako si je malo skinuo,moguce je da sa ABF bregastim ventili dodirnu klip? DObro provjeri.

A zasto ne ostavis ABF-ovu glavu?
 
Član
99% da ces imati problem sa prevelikom kompresijom, tj premalom komorom za sagorijevanje,a sa ABF bregastim vjerovatno ce ventili da diraju klipove,neznam koliko si tacno skinuo glavu?

Kod KR-a i kod ABF je razlicito odradjena kompresiona komora i razliciti su kompresioni omjeri.
Kod ABF-a su vise prosirili kompresionu komoru na strani glave a kod KR-a su upusteniji klipovi.
Generalno te dvije glave nisu iste ali fizicki se mogu namotirati,eh ako si je spustao malo 99% da nece moci.
Ovo ti govorim iz iskustva jer sam istu stvar pokusao sa vec uradjenom glavom od 9A na ABF i nisam mogao nikako ustimati da auto fino radi,prvo se nije moglo uzubiti u nultu,jer se diraju ventili i klipovi,a zub naprijed ili nazad nije davalo rezultate jer je auto radilo kao mahnito,cak ni zakretanje za "pola" zuba nije pomoglo.
 
Član
Glava je uradjena do maximuma i ventili zakoseni ispolirani u fulu je uradjena,a probacu da je stavim ap da vidimo sto ce bit
 
Kao sto ti je vec receno...moze doci do sudaranja klipova i ventila ili pak izbijanja diht.glave u svakom slucaju provjeri...vjerovatno ne bih zelio da se to desi:icon_confused:;)
 
Top