koliko skratit opruge ili spirale golfa 2

koliko skratit opruge ili spirale golfa 2

Član
mtopic je napisao(la):
A vi mislite da su te opruge od 50 KM nesto bolje od njegovih odsjecenih?????
Sa tim oprugama mu nije glava u torbi????

Drug moj, slobodno odsijeci taj jedan krug, ako ti je do toga da jeftino spustis auto. Pravih opruga bez cca. 300 KM NEMA!!!! Jedino ako mislis voziti poneki reli ili slicno, onda nemoj razmisljati o tome, ali tad ti ni ove opruge od 300 KM nece pomoci, tad ti treba nesto reda velicine barem 700-1000 eur. A ako ti je cilj samo dobiti malo na izgledu, a pri tom normalno vozis (tu se ubraja i poneko gasanje :D) slobodno skini krug, smijes cak i krug i po i vozaj se sa osmijehom na licu! ;)

slazem se s tobom u potpunosti ;), jer ja hocu samo malo da dobijem na izgledu ne gonim ga tako brzo, tako da i ja mislim da taj 1 krug nece nista znaciti;)

Početnik
mtopic je napisao(la):
A vi mislite da su te opruge od 50 KM nesto bolje od njegovih odsjecenih?????
Sa tim oprugama mu nije glava u torbi????

Drug moj, slobodno odsijeci taj jedan krug, ako ti je do toga da jeftino spustis auto. Pravih opruga bez cca. 300 KM NEMA!!!! Jedino ako mislis voziti poneki reli ili slicno, onda nemoj razmisljati o tome, ali tad ti ni ove opruge od 300 KM nece pomoci, tad ti treba nesto reda velicine barem 700-1000 eur. A ako ti je cilj samo dobiti malo na izgledu, a pri tom normalno vozis (tu se ubraja i poneko gasanje :D) slobodno skini krug, smijes cak i krug i po i vozaj se sa osmijehom na licu! ;)
konacno neko pametan ;)

Član
dami2580 je napisao(la):
slazem se s tobom u potpunosti ;), jer ja hocu samo malo da dobijem na izgledu ne gonim ga tako brzo, tako da i ja mislim da taj 1 krug nece nista znaciti;)

Vjeruj da u voznji neces ni osjetiti ;)

Bilo bi idealno kad budes to razmontirao da sijeces opruge, da odneses amortizere nekom boljem tokaru da i njih skrati nekih 2 cm i da ti nareze jos malo navoja na njemu, ali to ti nije obavezno, to je cisto da mu malo produzis vijek trajanja, da ne bude konstantno sabijen.

Član
Ja bio kod 2 tokara, kazu da ne mogu skratiti dok se ne rastavi amortizer jer navodno nemaju gdje da ga uhvate da narezu navoj... Tako meni rekose...

Član
RS TURBO je napisao(la):
Ja bio kod 2 tokara, kazu da ne mogu skratiti dok se ne rastavi amortizer jer navodno nemaju gdje da ga uhvate da narezu navoj... Tako meni rekose...

Pa da. To i jeste problem sto ga ne mogu uhvatiti, ali postoje i nareznice koje same sebe drze, pa mozda tako nekako moze.
Ne znam, nisam to nikad radio, ali cuo sam da postoji nacin, ali ne moze svaki tokar to odraditi, valjda treba nekakv poseban alat :icon_question: