koliko skratit opruge ili spirale golfa 2

koliko skratit opruge ili spirale golfa 2

Član
posto se nema para za sportske opruge neki su mi govorili da skratim ove moje fabricke, pa sam cuo da se prednje mogu skratit za 1 krug, nezz mogu li vise a zadnje ne znam, pa ako je to neko radio nek mi objasni kako da ih odkinem i za koliko?;)

je li moguce da niko ne zna:icon_question::icon_question::icon_question:

Član
http://www.pik.ba/artikal/1368352/sportske-opruge-za-golf-2-ili-3/

jarane ne isplati ti se za 50 100 km jebati se strpis se malo i eto ih opruge, moj prijedlog ti je da to uradis, ja sam reza kod sebe i za mjesec dana mjenjao i opruge i amortizere i sve...ti vidi ako budes reza nemoj vise od kruga...;)

Član
Selmir1 je napisao(la):
http://www.pik.ba/artikal/1368352/sportske-opruge-za-golf-2-ili-3/

jarane ne isplati ti se za 50 100 km jebati se strpis se malo i eto ih opruge, moj prijedlog ti je da to uradis, ja sam reza kod sebe i za mjesec dana mjenjao i opruge i amortizere i sve...ti vidi ako budes reza nemoj vise od kruga...;)

prednje nisam ni mislio vise od kruga rezati, ali zadnje ne znam koliko da skratim :icon_question:

Član
ma ja bi kad bi prednje odkinuo za krug onda da mi ne bude zadnji kraj strm onako nego da bude u ravni kao i prednji;)

Član
onda i njih odsjeces i njih krug i vidis kako ce viti :icon_smile: mada ti je moja preporuka ako ikako mozes da se strpis i kupis opruge koje su za to namjenjene bar za golfa to nije tesko naci a nije ni skupo ;)

Član
Samo sjecite, pa glavu gubite... Kupi opruge, ima ih bagatela za golfa. Kracenjem ces dobiti drucanje i poskakivanje, veoma tesko pogoditi teziste auta itd... Dok sa standard ili sport oprugama je to vec sve izbjegnuto i teziste je tamo gdje treba biti... Pa ti vidi dali vrijedi gubiti glavu za 80-100km.

Član
RS TURBO je napisao(la):
Samo sjecite, pa glavu gubite... Kupi opruge, ima ih bagatela za golfa. Kracenjem ces dobiti drucanje i poskakivanje, veoma tesko pogoditi teziste auta itd... Dok sa standard ili sport oprugama je to vec sve izbjegnuto i teziste je tamo gdje treba biti... Pa ti vidi dali vrijedi gubiti glavu za 80-100km.

Potpis :cool::cool:

Član
ja sam ih nalazio bas ovih dana po piku 2-3 para i to sve po 50KM..pa ti vidi..nemozez auto chunirati dzaba :icon_smile:

Član
drug nemoj skracivat niposto ja sam sebi bio skratio sve 4 po pola kruga kad sam imao golfa 2.. kad u autu ima 3 4 osobe nazad legne skoro do zemlje a losi putevi jos gore ja ti nebi preporucio.. pozz

Početnik
RS TURBO je napisao(la):

Nekako se neslazem stobom,bilo je rasprave o ovome,i evo ponovit cu,ti sjecenjem opruge nmjenjas njena svojstva vec je samo kratis da bude niza..Samim tim dobijes nize teziste auta,samim tim manje naginjanja,ali tvrdoca ostaje ista i odma ti je manji hod opruge..naravno ovo sve pod uslovom da je skratis za krug dva maximalno,sve preko je rizican posao,jer vise nemas hoda nimalo,vec ti je sva tezina okacena na odbojne gume i amortizere,i tad onda dobijas poskakivanje i nemiran auto..Dakle druze odrezi ih za 1 krug slobodno,nista neces naskodit,dobit ces malo spustenije auto,imat ces istu udobnost i to je to..

nisu to stvari za igre i prilikom rezanja tj kidanaj se mozes opasno povrijedit tko nezna jer opruga je pod pritiskom tj nategnuta je pa oprezno a i kad otkines glavu gubis vec su ti svi rekli sta i kako a za 50 km mozes kupit opruge sto je smjesna cjena

Početnik
Pa nece je sjeci dok je jos na autu,mada moze i tako nek digne auto da tocak visi u zraku..Ali najbolje je izvaditi i osjeci ako vec hoce sjeci..Mada za golfa je to jeftino al et

Član
Brate pusti se mudrovanja ne sijeci opruge ;) kupi polovne baram ih za Golfa ima more :icon_smile:

Član
A vi mislite da su te opruge od 50 KM nesto bolje od njegovih odsjecenih?????
Sa tim oprugama mu nije glava u torbi????

Drug moj, slobodno odsijeci taj jedan krug, ako ti je do toga da jeftino spustis auto. Pravih opruga bez cca. 300 KM NEMA!!!! Jedino ako mislis voziti poneki reli ili slicno, onda nemoj razmisljati o tome, ali tad ti ni ove opruge od 300 KM nece pomoci, tad ti treba nesto reda velicine barem 700-1000 eur. A ako ti je cilj samo dobiti malo na izgledu, a pri tom normalno vozis (tu se ubraja i poneko gasanje :D) slobodno skini krug, smijes cak i krug i po i vozaj se sa osmijehom na licu! ;)