Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Dosad koliko vozim, za godinu i 4 mjeseca, sa fobijom presao 32.000 i kusur...
preko ljeta je bilo "kriticno", od sredine 6-tog mjeseca, kada sam uradio servis, presao skoro 8000km, jos malo pa opet mijenjanje ulja :lol:
sa tim da se fabijom ne ide na more, niti negdje daleko, slomi ona brzo "avanturisticki" duh :lol: :lol: dakle bilo je jos km sa drugim porodicnim autom, ne racunajuci brodove, autobuse, stopiranje, vozove, traktore, avione :icon_smile:
Za 5 godina presao 150 000 km :icon_smile: sto znaci oko 30 000 km godisnje. U mene se auto ne gasi po citav dan sam u autu samo kad spavam tad i Fordaljka spava.Mijenjam ulje 6 puta godisnje . Za skuter da ne pricam hehe 50 kubika a za 4 godine napravio sa njim (VESPA) 85 000 km iako se ona samo sezonski voza.
Kako uze Hondu,od aprila do sad 10 000 km,dakle oko 20 000 km godisnje il nesto zeru jace,a sve gradske voznje odnosno vozikanja,samo do Osijeka sto sam isao na rejsove i jedno 5-7 puta do Tuzle
Nekima nije dosta to reći. Sintetika u modernim dizelima dozvoljava jako kasne izmjene ulja, interval se kreće od 15-30-40 tkm...Naravno sve zavisi od vrste motora i ulja, zbog toga je glupo reći: "dizel je to"...
Naravno da zavisi sta se sipa u njega. Ali ipak je to auto koji je dosta presao, nije nov. Ja u vectru sipam GM sintetiku i menjam je na 10000, a nekad i pre toga...