Koliko je bitno mjenjati ostale stvari uz amortizere

Koliko je bitno mjenjati ostale stvari uz amortizere

Član
Pozdrav ljudi,

danas sam bio kod majstora da mjenjam prednje amortizere, rekao sam da mi naruči nove i zove me da bih trebao mjenjati i aksijalne naprijed i neka velika punjenja i jos jednu stvarčicu mi je nabrojao, radi se o golfu 3 koju koristim onako ponekad, ulozio sam ja svakako u njega 600KM prošle sedmice izmjenuo svašta nešto, ali ne znam koliko su bitni ti aksijalni i velika punjenja ? Grad je ionako pun rupetina i radi se non stop nešto znači putevi su katastrofa, pa samo da upitam vas sa iskustvom koliko je to bitno za automobil, ako jeste neka ide sve u kompletu, a ako nije, neka odradi amortizere kao što sam planirao i gotova priča.

Član
Logično je zamijeniti aksijalne kad vec mijenjas amortizere

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Jbo me svak ako ja znam sta su ta "velika punjenja" I ako sam ikad cuo za njih na bilo kojem autu a kamo li na golfu 3

Član
Aksijalni se mjenjaju u kompletu sa amortizerima, sad jest da je grad razrovan ali polako preko rupa i malo usporis i nece mu nista biti vecina tih stvari je dotrajala nista ne moze vijecno. Kod kog majstora vozis auto ?

Član
Jbo me svak ako ja znam sta su ta "velika punjenja" I ako sam ikad cuo za njih na bilo kojem autu a kamo li na golfu 3
Predpostavljam da je mislio na one gumene solje koje dolaze na aksijalnim lezajevima. Na golfu 4 dolaze odvojeno lezajevi i te gumene solje ili case, dok na golfu 3 se ne sjecam kako izgleda

Član
Aksijalni se mjenjaju u kompletu sa amortizerima, sad jest da je grad razrovan ali polako preko rupa i malo usporis i nece mu nista biti vecina tih stvari je dotrajala nista ne moze vijecno. Kod kog majstora vozis auto ?
Anese druže, odnedavno kod Zdrave u zapadnom dijelu grada, što pitaš?