Koju toplotnu/zvucnu izolaciju koristiti unutar auta?

Koju toplotnu/zvucnu izolaciju koristiti unutar auta?

Član
Eto ja mislim da je u naslovu vec sve receno, dakle mene zanima koju toplotnu/zvucnu izolaciju koristit unutar vozila po podu izmedju lima i itisona ... koji je materijal dobar za obavljanje te funkcije? stari mi predlaze da stavim tervol 2 centa pesovani, drugi prijatelj predlaze nekakvu samoljepljivu "gumiranu" masu sto se koristi za klime, sta bi vi rekli da je dobro ako imate nekog iskustva sa istim?

IGY

Član
tu samoljepljivu gumiranu masu za klime sam ja stavljao sebi, i jako se dobor pokazala

Član
de u kratkim crtama mi opisi sta i kako si uradio ... ako imas negdje slike ugradnje i to je pozeljno :) ...

IGY

Član
imas kod mene u garazi negdje :D
ma samo ljepis gdje mislis da ti treba :D
ja sam obljepio cijeli gepek, bocne stranice, tapacirunge iz nutra, ispod zadnje klupe, ispod nogu
mislim obljepio sam cijelo auto :)
i vec se na zimu osjetila neka razlika, slabije se hladio auto iznutra nego inace, smanji se buka a ujedno i vibracije se umanje, nije zamjena za damping ali na manje udarce basa kao kod mene sad sto je nema vibre vise

IGY

Član
nez, dao sam 100 km za 5 kvadrata :) nije bilo tacno 5 al eto, rolna 80x500 cm
ali to sam nekad ljetos zbavio preko druga on dobio u kompenzaciju veliku balu toga, i onda smo to razgrabili svi po malo :D
da mi je jos gdje naci da uzmem da i krov odradim ne bi se zalio