Moj glas za golfa trojku definitivno dizajn koji je u to doba bio savrsen pa i danas, odlicna je baza za tuning, velika promjena u svemu naspram golfa dvojke jer imao sam jednu dvojku i ovo sad mi je druga trojka i ovo je moj najdrazi auto koji sam imao u porodici jer na njemu sam se naucio voziti i znam ga ko sebe.
san od auta mi je VW Golf 3 GTI 2.0 16v "20 jahre GTI" auto koje je imalo veliku evoluciju u odnosu na predhodnu dvojku od motora sa el. ubrizgavanjem popularnog TDI-ja kompaktnog motora VR6 koji je bio bio baza za danasnji R32, R36, W12 prvi auto u vw koncernu dizajniran na racunaru, prva karavanska izvedba, prvi u svojoj klasi sa 6 cilindricnim motorom prvi auto od strane Vw-a SA CLIMAtronic uredajem
Najljepsi raspored na imstrumenti tabli i uopste unutar , znalo se sta je obicni golf 3 a sta GTI i VR6 a ne ko golf 4 samo oznaka GTI i to slova koja se mogu nabaviti na pijaci ili iskombinovati od tvornickih slova golf i tdi jedini pravi prinjerak GTI 4 generacije Rabbit 337 i 25 Jahre gti i R32 kojeg je papreno platiti i mnogo stvari je sa golfa 3 preuzeto za golfa 4 naprimjer kocioni sistemi.
I Jos legendarni motor ABF 110 Kw za koji nisam cuo nista ruzno i vidim da je najtrazeniji motor za nase tunere, mislim naravno na VW:icon_smile:
Toliko od mene
P.S. neraspravljam se na forumu imate msn