Ako ces jeftiniju gumu Sportiva po meni najbolji izbor,vozim je godinama, dok je mama furala Savu, stari Debicu, i sportiva mi se najbolje pokazala od tih. Protekt isto na bmw 2 godien pregurao,al samo zimi, i nisu lose. Al moja najtoplija preporuka semperit speed grip 2. Po testovima bolja od Michelina, tu negdje kao Good Year, al mnogo mnogo dobra guma. ja je imam vec 2 zime na svom volvu, i sa svojih 200ks se odlicno nosi i po snijegu i kisi i ledu. Cak ga nisam uopec dizao na gewindama zimi, svugdje ide skoro kao po suhom. Po cijeni je neki srednji rang, al po meni pripada u top 3-4, ak oneces vrhunski Continental ovo je po meni izbor,ili dole jeftinija Sportiva. To je iskustvo s mojih auta, i naravno uvijek kupovane samo nove gume,ne govorim nista gore navedenih da je kupljeno polovno pa drzalo vako nako, nego svaka nova.
Sto se tice protekta sve 4 su na bmwu, nista razlike balansiranja od ovih ostalih,nema uopce tegova par grama,mogu i poslikati, nisam ga gonio preko 160,ne trese nit ista