Član
LuxusBenz je napisao(la):Delta 5 na 10.000 :icon_question: , da nije možda Delta SINT, a za to smanjenje potrošnje ne znam šta bi rekao.
da da to je neko sinteticno delta 5
LuxusBenz je napisao(la):Delta 5 na 10.000 :icon_question: , da nije možda Delta SINT, a za to smanjenje potrošnje ne znam šta bi rekao.
Ja sam zadnje nasuo INU sint diesel 10w40, za sad je dobro, na 4 hiljade nije potrošio ništa i ako za moje auto ide 15w40, slobodno uzmi nećeš se pokajat, ima i "silver" za benzince i njeg ću sad uzet za drugo auto. Pričao sam s par ljudi i kažu da je dobro to ulje, pogotovo "silver". Povoljno je ulje, mjenjat ga svakih 5-6 hiljada po meni bolje nego neko duplo skuplje koje se mjenja na bubam 10-15k.
Ova Ina delta super 3 15w40 kako bi to sjelo u mercedesa 124 300D 80kw '85 trenutno je castrol u njemu 15w40 ali kako trosi ulje. moram prec na jeftiniju varijantu....
Trosi covjeku 15-ku, a 10-ku ce jos vise...njemu treba gusce ulje! Ti prijatelju kupi nesto gusce, kad tako trosi, imas Optimu Long Life sae 20w-60, 4 litra oko 28 KM ti je na pumpama Nestro i miran si!Kupi INA delta 5 sint diesel 10w40 ja sam u svog to nasuo dobro je ulje, a nije potrošio možda 1mm, na onoj šipci za provjeru ulja, na 4000km a često se vrti do blokade.