Kmh sajla se čuje???

Kmh sajla se čuje???

Član
Golf dvica u pitanju skoro sam mjenjo motor i sido kmh sajlu s amjenjača kade sma je vartio zuji nešto u satu čula se..kažu svi kmh sajla ja danas odem i kupim drugu na otpadu stavim isti slučaj...e sad imam jedno pitanje jel može kmh sajla da se čuje ako fali ulja u mjenjaču???pozzz:cool:

Obicno se km/h sajla cuje da zuji,krci, zveci kada je hladno vani..Pokusaj podmazati utor sajle na sat..Poslije odredjenog vremena (na nacin na koji sada radi) ce ti puknuti sajla ili ce ti sat recimo skociti na 120 km/h i prestati raditi..Moguce da nisi vratio lijepo pinjon pa se nepravilno vrti..

Član
Nemoze se cuti sajla ako nemas ulja u mjenjacu, a to sto ti se cuje je vjerovatno sat zupcanici u satu ;)

Član
sat prije toga radio normalno i nije se ništa čulo.....vratio sigurno dobro sajlu..i imam još jednu obje rade normala..al se čuje da krcka dobro i to smao pri visokim obrtajima..kad ubacim u 5 na 2000 obrt..ne čuje se....:icon_sad:

Član
U mene u druga se prije nego sto je otisao mijenjac isto tako culo u 3-4 brzini da zuji ubaci u 5 nista se necuje ;)

Član
e ne znam znam d aje dobar bio mjenjač i ja ga ostavio samo set korpu kvačilo promjenio........svi kažu d apaše i a dal će otići to ne znam ni ja....jbg:icon_sad:

roki_actros je napisao(la):
Pa otkaci sajlu na satu pa provozaj, vidi da li krci..

e to sam htio neki dan kaže stari hajde zamjeni ovu i jbg nisam uspio.....pozzz:cool:

Ma nije mjenjac..Kolega nedavno na Golfu II mjenjao set kvacila i kad je vratio mjenjac nazad, sajla krci..Kad je malo bolje pretresao, skontao je da nije dobro postavio sajlu u mjenjac, te da je to bio uzrok krcanja..

Član
Ma vadio sma je više puta i stavljo i dojadilo mi i danas uzmem još jednu org i postavim...i legla je baš...samo d ami je znati šta zuji???:icon_sad:

Član
bad_look je napisao(la):
Ma vadio sma je više puta i stavljo i dojadilo mi i danas uzmem još jednu org i postavim...i legla je baš...samo d ami je znati šta zuji???:icon_sad:

Moze biti druk lezaj, sat , sajla ... Zujili ti auto kad je u mjestu izbaceno iz brzine ?

Član
Zuji malo al kad smao tek motor upalili nije se ništa čulo kad danas čujem kad pustim kvačilo zuji....nije valjda do toga????:icon_sad:

Član
Znaci nije ti do sajle i sata ako ti se cuje u mjestu. Moze ti biti druk lezaj znaci on ti se necuje kad je pritisnuto kvacilo a kad izbacis iz brzine i pustis kvacilo ako se cuje onda je do njega ;)