Klima uređaj zimi da li koristiti ili ne

Klima uređaj zimi da li koristiti ili ne

Član
Kao sto sam naslov teme kaze dali je preporucljivo koristiti manuelnu klimu zimi i ispod kojeg minusa se nesmije paliti.....

Član
RE: Klima uređaj zimi dali koristiti ili ne

Da treba je povremeno palit i da se gljivice ne uhvate pa neugodno smrdi kad se pali nakon duljeg vremena ne treba dugo nekih 15 min mjesecno

Član

Ja je upalim svaki dan skoro. Čim zamagli, upalim je da odmagli, a poslije ventilacija. Primjetio sam kad idem na duži put, uključena ventilacija uvijek, ali hoće malkice da magli poslije dužeg vremena. I tad upalim klimu na kratko da to odmagli fino.

Član

ja otkako sam kupio auto samo jednom upalio klimu,i skoro sam nesto palio i bas smrdi,pa sam uzimao neku tekucinu i mijenjao filtere,def mislim da je treba ponekad upalit

Član

Ja sam u klima centru dobio neko uputstvo na kom kaze da klimu treba paliti i zime zbog gore vec navedenih razloga ..

MTR

Član

Klima i hladi i grije i dobro ju je koristiti cesce ili kada je god moguce , normalno neces je palit kad ces vozit poznatu relaciju od ne znam 4-5 kilometara , klima AC ili Automatska kada je upaljena istjeruje vlaznost sa tijela i odjece i iz auta tako da nema magljenja i suhoparnog osjecaja kad ga "nalozis" do daske vec stvara ugodniji ambijent u unutrasnjosti , to sto ce portosit koju kap vise nema veze i tako kada je minus auta prirodno vise trose .
Savjet , ne palite je dok kazaljka temperature ne dostigne barem polovicu ukupne radne temperature , i jos ako je ne palite moze se desit da servo ili kako se vec zove ona djidja na kompresoru zaglavi pa je onda nemate nikako , usput se podmazuje itd itd .....

Član

u mene non stop fercera klima... i ne vidim razloga ju gasiti i uvijek je na auto, tako da kad udjem u auto hladno ona fercera dok se auto ne ugrije i tako se onda postebeno smanjuje jačina ventilacije...

Član

Ja je zimi do sad nikad nisam palio alid odsad hoću...negdje sam pročitao da autoklime ne griju i zbog toga je nisam ni palio

Član

ama kako sam auto kupio ( pred kraj 09 mj.) mozda sam je 2-3 puta upalio...al od sada svaki dan cim se motor malo ugrije

MTR

Član

darko13 je napisao(la):
Ja je zimi do sad nikad nisam palio alid odsad hoću...negdje sam pročitao da autoklime ne griju i zbog toga je nisam ni palio

griju brate , i lagano cim senzor dojavi da je povecana suhoca zraka dodaje vlaznost , eto probaj sam bez klime na radnoj temperaturi zadaj ga skroz desno do daske ( grijanje) i ostavi jedno 5 minuta , neces moc zraka udahnut , dok sa upaljenom klimom nema problema

Član

Nisam je palijo ove zime nijednom jer vozim kratke relacije a ljeti stalno radi.I treba je dopuniti malo jer je potrosila se:D:cool:

Član

I meni se desava da magle stakla sa strane?,cak i kad nekad radi klima...jel je ja nezz podesit il sta bi moglo bit... Klima je obicna..

Član

Sve se nema a griju se klimom:D

Po meni beskorisno trošenje goriva. Nije je loše ponekad upaliti zbog ispravnosti sustava. Ništa više.

MTR: Prvi put čujem da se zimi treba grijati klimom.

Početnik

u mene je na AUTO uvijek...nikad neukljucujem ECON ili sl jedino kad se ganjam posto nevozim bolida a 5-6 konjica znaci..jeje...sve u svemu vazdan je upaljena ljeti zimi nocu danju..grijem hladim..pa orilo gorilo..(usput klima j eautomatska da neko nebi sta pito)..ahaha