klima radi i puše, a na displayu piše " off "

klima radi i puše, a na displayu piše " off "

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Auto je Seat cordoba, ima onaj veliki display na kojem je ujedno i radio, a dole ispod su komande od klime, znaci to je digitalna klima.
do danas se ovako desavalo, upalim auto na displayu pise da je upaljena klima i brzina ventilatora na 2. dok auto radi i dok se vozim,ja ugasim klimu , onda auto ugasim, i kad ponovo upalim on je opet upalio klimu i ventilator je ponovo na 2 brzini..

SAD je problem na displau piše OFF ali klima i dalje radi i hladi nenormalno, ne reaguje ni na šta, puse tako , nit mogu povecat nit smanjit nit išta. skidao sam akumulator nebil se sta resetovalo, gledao osigurače sve ok..
šta bi mogao bit problem ? :icon_smile:

Legend
Raskopcaj presostar... zna se desiti da on prolupa...
nalazi se na jednoj od cijevi pod haubom, lici na casu od 1dl. ima na sebi steker sa 4 zice, samo ga raskopcaj... ;)

ne garantujem... al probaj... ;)

Član
Hvala liga, sutra ujutro odma idem to provjerit ;)

evo slika tog klima uređaja

34yze4k.jpg

k2g27m.jpg

samo što sad piše OFF al klima radi, hladi i puše

Član
a sto volite pisati "digitalna klima" kao da je to sat ili nesto slicno :lol: ljudi digitalna klima ne postoji

Član
allroad je napisao(la):
Pa moze biti i automatska a da nema display

tako je, skoro mi je bio fiat brava sa automatskom klimom al displaya nigdje...
Nego nismo tu da glasamo kakva je u mene klima, meni hitno treba pomoc, nit mogu smanjit nit pojacat nit ugasit klimu.. Na displayu pise off al i dalje radi. Na one dugmice nista ne reaguje.

Član
U mene ibiza 6L je imo takve shmptome,bio je taj citav dispay u kvaru.uzem drugi i sada rad.h.nemora znacit da je i u tebe

Super Moderator
Ma drug uhvatis nekog dobro elektricara da ti pregleda. Gdje se nalazi kod tebe u autu neka kutija sad sta je u njoj ne znam uglavnom sluzi za ventilaciju? Ja prosle godine iz sarajeva se vracam i kolega sjedi na suvozacevom mjestu i proteze se nesto kad stade klima, puhanje ma sve, a na displayu pise da radi. Koliko god pojacavao puhanje palio klimu gasio nista se ne desava a vani 35 stepeni. Odem do majstora i on otvori suvozaceva vrata i dole ispod onog pretinca kod suvozacevih nogu pregleda to nesto ne znam sta je ko kutija od eletronike neke i malo procacka nesto i upali se. Kaze neko je nogom zakacio pa poremetio nesto, kaze vozi i ako ti stane dodji.. Eno radi i sad nije nikad stala vise. Pa moze i to kod tebe biti da je zaglavio neki prekidac il nesto a prvo vidi ono sto ti je kolega rekao

Član
gledao sam ovo sto je liga rekao, sve je ok s dzekom, ne mogu dole da dodjem do kompresora da skinem dzek i sa njega da pregledam.

Zaboravio sam napomenut, auto je oprano komplet motor i unutra dubinsko uradjeno, vjerovatno je voda dosla negdje gdje ne treba, a sto se tice tog displaya ne znam bas, nije se nista pomutio, dobar je i contrast na njemu eto vidite gore sa slike, to je slikano dok je radilo sve kako treba, i sad klima ledi, samo sto na displeyu nema te temperaturee nit brzine ventilatora samo u cosku pise off

i narucen sam kod elektricara danas popodne pa cemo da vidimo sta je problem bio, danas sam kompel skidao radio i display cistio prasinu i kontakte al nista nije pomoglo...

A imal on kakvu elektroniku ispod vozacevih nogu ispod tepiha ? Tu mi je tepih jos malo mokar.. Znam da cini mi se passat 5 ima tu ispod nogu elektroniku

Legend
Dzeniii je napisao(la):
gledao sam ovo sto je liga rekao, sve je ok s dzekom, ne mogu dole da dodjem do kompresora da skinem dzek i sa njega da pregledam.

Zaboravio sam napomenut, auto je oprano komplet motor i unutra dubinsko uradjeno, vjerovatno je voda dosla negdje gdje ne treba, a sto se tice tog displaya ne znam bas, nije se nista pomutio, dobar je i contrast na njemu eto vidite gore sa slike, to je slikano dok je radilo sve kako treba, i sad klima ledi, samo sto na displeyu nema te temperaturee nit brzine ventilatora samo u cosku pise off

i narucen sam kod elektricara danas popodne pa cemo da vidimo sta je problem bio, danas sam kompel skidao radio i display cistio prasinu i kontakte al nista nije pomoglo...

A imal on kakvu elektroniku ispod vozacevih nogu ispod tepiha ? Tu mi je tepih jos malo mokar.. Znam da cini mi se passat 5 ima tu ispod nogu elektroniku

Drug nije to steker na kompresoru... on ovako izgleda...
53us5x.jpg

jedino jos moze biti ovalni steker umjesto ovoga i negdje je na tankoj cijevi... ;)
znaci nije ni blizu kompresora... ;)

Znaci iskljucis njega, pa probas onda jel se pali klima i kad je na Off... ;)

Član
Hoces ti prati citavo auto radi pijace :D
Ima i kod nas gore iznad galaxisa dobar elektricar ako ne riijesis svrati njemu kad podjes sa ormanice

Član
Oko ventilatora ispod instrument table imas tzv.reostat.Posto je automatska klima kod tebe je reostat elektronski i preko njega ide paljenje i kompresora i regulacija brzine ventilatora.Cesto rikne i desavaju se takvi problemi.Ventilator na max brzini i kompresor ostane upaljen sve dok neugasis auto.

Legend
ajdin_ze je napisao(la):
Oko ventilatora ispod instrument table imas tzv.reostat.Posto je automatska klima kod tebe je reostat elektronski i preko njega ide paljenje i kompresora i regulacija brzine ventilatora.Cesto rikne i desavaju se takvi problemi. Ventilator na max brzini i kompresor ostane upaljen sve dok neugasis auto.

Evo mog majstora... :cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.