Klima problem

Klima problem

Član
POzdrav, sinoc mi je u voznji nesto jako "zalupalo" isto kao kad metal od metal udara-struze i trajalao je svega par sekundi, od tada mi vise klima ne radi, u pitanju je peugeot 307 2.0HDi 66kw.. Nekad u proljece mi se desilo, kad sam je posle par mjeseci mirovanja ukljucio klimu culo bas struganje zeljeza o zeljezo a u pitanju je bilo ono kvacilo na remenici od kompresora i posle malo rada je prestalo i eto sinoc belaj... pa ako neko moze da makar predpostavi sta je u pitanju i koliko kosta nedaj Boze nov kompresor i dali se samo to kvacilo moze mjenjati? Meni se cini da klima malo radi ali da nema snage, isto kad da kvacilo "proklizuje" ili tako nesto...
Hvala unaprijed!

Hmmm remenica ja mislim da je slomljena tj da je otkinuta od rotora ali mozda ti se desi da nekad zakaci pa zavrti kompresor:icon_rolleyes::icon_rolleyes:

Član
mirza_mali je napisao(la):
Hmmm remenica ja mislim da je slomljena tj da je otkinuta od rotora ali mozda ti se desi da nekad zakaci pa zavrti kompresor:icon_rolleyes::icon_rolleyes:

znas li dali se moze to kako popravljat,mjenjat i gdje ima tih dijelova?
hvala na odg

ja mislim da se moze to posebno uzeti i zamjeniti koliko se sjecam nedje sam citao da je remenica namjerno oslabljena tj slaba karika da pukne u slucaju zaribavanja kompresora

Član
e ovako, sad sam gledao sta je, otkinula se ona lamela ili kako se vec zove sa osovine sto ide u kompresor e sad ako ima neko neki savjet dobro bi dosao heh, stavit cu i sliku da bude jasnije sta fali :D:D
pozz

evo i slika kako sada izgleda

Uploaded with ImageShack.us

Član
Druze kvacilo se moze samo kupiti ali sa slike vidim da je kod tebe navoj otkinut sa osovine a nemas mjesta da narezes novi.Veoma tesko skoro nemoguce je zabusiti rupu u osovini i urezati navoj da bi mogao zavrnuti novi saraf.
Imas dvije opcije:

1.Polovan ili nov kompresor.
2.Skinuti kompresor i skroz rastaviti.Odnijeti osovinu tokaru da ti pokusa urezati navoj.Ako neuspije opcija broj 1.

Član
e ovako majstor iz sarajeva mi rece da se to da napravit i to zadovoljstvo kosta 350km pa vidjet cu heh a i polovan toliko kosta pa neznam sam sta da uradim...

Član
Ne znam jesi li kontaktirao Celu iz klima centra u sarajevu? Probaj vidjeti sta ti on kaze za tvoj problem kompresora, al sta god da ti kaze to je to.