Singlovi su dobri jer je statisticki gledano (ne uzimajuci u obzir jacinu klubova, jer u sustini je danas skoro sve pa moguce) imate sansu 33% da pogodite ako igrate fudbal.
E sad realno gledano, ni dublovi nisu losa stvar (ja ih igram), statisticki gledano tu su sanse nesto vece (na dva dvoznaka na dublu) oko 44%, ali su i kvote manje jer dva dvoznaka podjednakih klubova nece preci kvotu od 2. Uzimajuci u odnos rizik na ulozeno i dobitak koji dobijete, mozda su singlovi u nekoj prednosti.
Ali realnost je takva, da uvjek neko podbaci, ali cesce ce podbaciti sa nerjesenim rezultatom, nego da izgubi, sto je i logicno. E sad ti manji kiksevi sa nerjesenim su meni prolazni, jer ako uzmem dva kluba gdje je jedan jaci i ujedno je i domacin, tu je kvota na 1X oko 1.25 (manje od toga ne igram), pa ako su klubovi jednaki onda je oko 1.4. Obicno uzimam domacine, a goste samo ako su na tabeli i po statistici po meni velike sanse da ce pobjediti, a kladionica im ne daje tako velike sanse, pa onda ja tu koristim njihovu zabludu
.
Znaci uzmem dva dvoznaka, kvota oko 1.3 u prosjeku, pa na tiketu imam oko 1.7. Statisticke sanse za ovakav prolaz su 44%, ali kad malo pogledamo jacinu klubova i stvarno stanje ko bi koga trebao dobiti (nadjemo dobra dva para) ta sansa je puno veca. E sad jedina kvaka je tu sto se mora imati puno para da bi se smanjio rizik od gubitka cijele banke. Jer ja idem na utrostrucivanje uloga, odnosno, ako prvi put ne pogodim utrosturcim ulog, (pa ako igram kvote 1.25, dobijem na tiketu nesto preko 1.5) onda u sustini kad god da pogodim dobijem ono sto sam trebao dobiti i prvi put da sam pogodio. E kod mene su kvote oko 1.7 pa kad promasim iduci put dobijem poprilicno vise.
Jedna od osnovnih stvari koje bi kladionicari trebali znati da ako hoce para od kladionice ne mogu doci sa 10KM i zeljeti 100KM, vec mora biti obratno i naravno moraju imati dobro razradjen plan ili taktiku kladjenja, pomocu koje ce doci do tih 10KM i prestati. Ako taktika funkcionise, onda mogu formirati novu banku i nastaviti.
Glavna stvar u svakom sistemu je odnos rizika i dobtika, uz pokrivanje promasaja vecim kolicinama novca u bankama. Vecina sistema (pogotovo progresivni) su samo drugacije rasporedjeni ovi odnosi ili bolje receno, u nekom sistemu vam treba vise novca, da bi na taj nacin imali manje sanse za bankrot, dok drugi sistemi imaju manje pocetne uloge, ali su sanse za bankrot vece.
I naravno, najvaznije za kraj, osnova svakog sistema, svih prica o kladjenju je dobar izbor onoga na sta se igra, jer bez pogadjanja ni jedan sistem na svijetu vam ne moze nista donijeti...
E sad malo izvjestaja iz prakse, ovaj sistem mi je pao na pamet prosle sedmice, buraz me zvao da pita kako ce dobiti na kladi, pa mu ja rekao da ne moze nikako...:lol: Onda mi ovo palo na pamet da probam... Mana je to sto se puno ulaze, a malo dobija, ali to ujedno smanjuje sansu da bankrotiram. Od prosle sedmice sam izabrao 24 dvoznaka na 12 tiketa i promasio sam 4 dvoznaka, sto znaci 4 tiketa, sto znaci da sam imao 8 dobitnih tiketa i ostvario sam povecanje banke za 73%. (uz rizik da moram pogoditi jedan od tri tiketa u nizu)
Da imam banku od recimo 5-6 duplanja, onda bi sanse za bankrot bile puno manje...
Srecno u kladjenju i ako ima ko sta pametno za odigrati za danas, neka postavi...