Kinezi će za Hummer platiti 150 miliona dolara

Kinezi će za Hummer platiti 150 miliona dolara

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
HUMMER%20H3R.jpg

Dogovor "Dženeral motorsa" (GM) i kineske kompanije Tengdžung o prodaji robne marke Hamer, prvi je ulazak kineskih investitora na američko tržište automobila.

Prema izvorima bliskim pregovaračima, kineska kompanija će za Hamer platiti 150 miliona dolara. GM će nastaviti da proizvodi vozila najkasnije do 2012. godine, kada proizvodnja prelazi u ruke Tengdžunga.

Tengdžung će u Hameru posedovati 80 odsto akcija, dok će ostatak biti vlasništvo kompanije "Lumena risorsiz", a prodaja Hamera obezbediće očuvanje oko tri hiljade radnih mesta u SAD do sredine 2011. godine.

Analitičari kažu da će novi Hamer, na čijem će čelu biti Džim Tejlor, direktor GM-a, biti suočen sa teškim ciljem da povrati ugled čuvene robne marke koja je obeležila period američkog ekonomskog "buma".

Prodaja vozila sa oznakom Hamer smanjena je ove godine 64 odsto u odnosu na isti lanjski period, a GM je u septembru prodao svega 426 takvih modela.

Kineski kupac je najavio da će izrađivati energetski efikasnija i ekološki primerenija vozila nego što su sadašnji "hameri", koji su sinonim za glomazna sportsko-terenska vozila, velike potrošače goriva.

Tengdžung će se angažovati i na razvoju "hamera" sa dizel motorom, koji će se prodavati izvan Severne Amerike.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Hummer
 
Član
ma nek Kinezi malo umijesaju prste i bice to dobro :D
sadasnji hamerui su kriza :) pogotovo ovaj 3 a i 2 nije cemu al eto
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top