kilometar sat laze???

kilometar sat laze???

Član
trizex je napisao(la):
Pretpostaviti cu da je neki Golf 4 ili nesto slicno u pitanju? Premalene su te gume sto si zamislio, ne ide to nikako, niti b valjalo cemu, hocu reci ne bi licilo ni na sta :)

ne ne ne...ja sam samo bezveze racunao...(samo primjer da objasnis kako kad dobijem procenat 5.7 koliku visinu gume treba smanjiti) ;)

u mene drug sa golfom cvajom, obicnim dizelom ide 180, i zbilja je isao 180 na njegovom satu, a u mene iza njega pratio ga u stopu pokaziva 140,, eto koliko moze da laze..

Član
astra_2.0_16V je napisao(la):
u mene drug sa golfom cvajom, obicnim dizelom ide 180, i zbilja je isao 180 na njegovom satu, a u mene iza njega pratio ga u stopu pokaziva 140,, eto koliko moze da laze..
A za sve ostalo tu je GPS, barem danas ima modernih mobova :D Pa je jednostavno doci do tocne informacije ;)

Član
Tvornicki se satovi prave uz toleranciju do 7%, al smiju pokazivati samo do 7% vise, ne manje od stvarne brzine. Tako npr. na 60 km/h, odstupanje je nekih 4 km/h, znaci moze pokazivati do 64 km/h. Vec na 250 km/h, tih 7% je 17.5 km/h, znaci brzinomjer na stvarnih 250 pokazivat ce skoro 270 km/h...

Ovo sto neko spominje dvicu kao primjer, ko zna sta su radili toj dvici. Mozda je neko rasklapao i tablu prije, pa je totalno poremetio.