Kazaljka od goriva ne pokazuje dobro

Kazaljka od goriva ne pokazuje dobro

Član
poz ljudi danas naspem gorivo i kazaljka mi ne pokazuje dobro tj pokazuje kao da imam pola rezervoara a ja nasuo 12 litara goriva,da napomenem radi se o passatu karavanu b4 iz 1996 god 1.8 benzin. sta li je problem dal plovak ili :icon_rolleyes:

Član
zoom001 je napisao(la):
poz ljudi danas naspem gorivo i kazaljka mi ne pokazuje dobro tj pokazuje kao da imam pola rezervoara a ja nasuo 12 litara goriva,da napomenem radi se o passatu karavanu b4 iz 1996 god 1.8 benzin. sta li je problem dal plovak ili :icon_rolleyes:

joj jarane meni se tako desilo, mislio da mi ne pokazuje dobro kazaljka, al kad sam ponovo nasuo gorivo skonto da me zajebo lik na pumpi, ja mu dao 30 km, a on meni u stvari nasuo za 20, jer je valjda neko prije mene nasuo za cenera, on nije ponistio, a ja nisam odma vidio. pa ako nisi ti sam sebi sipo, ako ti je neki pumpadjija, natoci jos goriva pa vidi sta ce bit. ako si ti sam sipo, onda je garant plovak.

Član
kada vozis pokazujel ti normalno? recimo kada udjes u krivinu jel ostane kazaljka na mjestu gdje je bila ili se pomjeri, pokaze vise, pa pada i takve stvari

na kraju krajeva odes na dijagnostiku, imas onu kalibraciju kazaljki, tada ces utvrdit da li ti je tacna
evo recimo kod mene je tacna po dijagnostici, ali kako mi je crkao senzor kilometar sata, odnosno brzinomjera i kazaljkaa od goriva je pobudalila, nisam vjerovao da je povezano jedno s drugim, ispalo je da jeste
ja preporucujem da odes na dijagnostiku, da provjeris tacnost kazaljke

Član
ArminM je napisao(la):
kada vozis pokazujel ti normalno? recimo kada udjes u krivinu jel ostane kazaljka na mjestu gdje je bila ili se pomjeri, pokaze vise, pa pada i takve stvari

na kraju krajeva odes na dijagnostiku, imas onu kalibraciju kazaljki, tada ces utvrdit da li ti je tacna
evo recimo kod mene je tacna po dijagnostici, ali kako mi je crkao senzor kilometar sata, odnosno brzinomjera i kazaljkaa od goriva je pobudalila, nisam vjerovao da je povezano jedno s drugim, ispalo je da jeste
ja preporucujem da odes na dijagnostiku, da provjeris tacnost kazaljke

ma i kod mene samo stoji na istom mjestu,pokazuje kada vozim isto onoliko kada ga upalim,a jel skupa ta dijagnostika tj kalibracija kazaljki i jel se to moze provjeriti na svakom tehnickom pregledu tj servisu

Član
neko sa dijagnostikom ti to moze provjerit, ne bi trebalo biti skupo
meni je to jaran radio besplatno pa ne znam kako se cijene krecu, meni je provjerio cijelu tablu, sve lampice i sve kazaljke, moze to tako;)

Član
ArminM je napisao(la):
neko sa dijagnostikom ti to moze provjerit, ne bi trebalo biti skupo
meni je to jaran radio besplatno pa ne znam kako se cijene krecu, meni je provjerio cijelu tablu, sve lampice i sve kazaljke, moze to tako;)

ok hvala ti raspitacu se ovde u Brckom ko to zna i ko to radi ;)
Hvala ti u svakom slucaju na odgovoru :cool:

kako ces najlakse ispitati, skini plovak, das kontakt a plovak rucno nastimas kao da je prazan rezervar, pogledas kazaljku, a onda pomjeris plovak na max i vidis pokazuje li kazaljka max,,,, ako ne pokazuje od zada tog lijevog satica ima jedan bijeli plasticni "sarafic" cijim okretanjem mozes malo kalibrirati sat;)