Golf 1 TDI je napisao(la):
daj ba ljudi,sta vam je,kakvi sad el.motorici.covjek vec ima vakumsko centralno zakljucavanje.i on sad mora naci glavnu kutiju centralku,da je izbaci,da ga nezajebava,i da ubaci ovu od daljinskog,i sav posao rjesen.i opet ima funkciju centralke samo na daljinsko:icon_twisted:
Ti bas ne odustajes ...
Kakvo izbacivanje fabricke centrale? To sto si ti nasao u svom autu i izbacio i samo ustekao novu nije ni F od fabricke centrale, nego isto ovo sto i on pokusava spojiti. Ni jedna fabricka centrala, ni u jednom autu nema takav dzek koji bi samo tako pasao na ovo "pijacarsko" daljinsko zakljucavanje. I ti si imao srece da si naletio na istog proizvodjaca koji je neko prije tebe ubacio u taj auto, pa ti je taj dzek pasao ...
Ja na sve i jednog Pola kojeg sam radio koristio sam POSITIVE TRIGGER ...
Kod rucice za otvaranje haube nadjes bunt zicica koje ulaze u vozaceva vrata (imaju 2 dzeka) i tu su dvije zice koje kontrolisu zakljucavanje/otkljucavanje. Obicno su to crveno-plava i crveno-zelena.
Kod tebe je neki drugaciji slucaj, dok tih zica nemas, zato sam i rekao da mi je cudno sto imas samo 3 zice na motoricu.
Ako je kod tebe raspored zica ovakav kako si nacrtao, onda bi trebalo da moze da se iskoristi i sema od vakuumskog tipa brave (ja jos nisam ovakav slucaj imao)
narandzastu i bijelo-crno kratko spojis
zutu spojis na masu
zuto-crnu spojis na +12V
crno-crvenu na motoricu presijeces i na kraj prema motoricu spojis narandzasto-crnu zicu, a na drugi kraj spojis bijelo-crnu zicu
Ako ni to nece, probaj naci kompresor od brave u gepeku i na njemu direktno potraziti zice tako sto ces stipaljku ispitivaca zakaciti negdje na +12V, a iglom ispitivaca redom ubadati zice koje dolaze na kompresor i traziti koja ce zakljucati a koja otkljucati auto ...
Ne znam kako drugacije bih ti pomogao,osim da mi dovezes auto i da ti rijesim to