A kako rijesiti treskanje table ?
Kod mene se malko zatrese ako pustim kvacilo malo brze ono kad se ide u rikverc, a kod druga je znaci cim stisne kvacilo odma citava tabla vibrira i sve skace po njoj
DRUŽE KRALJINA SI, hvala ti stvarno za ovaj odgovor, sve detaljno, profesionalno objašnjenodruze mali milion tih postova,samo trebas prelistati..striktno sad da ima sa svakom slikom,ali na youtube ima sigurno video sta i kako..ovooje prvi dio i tu imas sve prikazano...skines volano i dalje sarafaj da skines ovu plastiku okolo..potom sat izvadis,onda srednju konzolu izvadis na 3 sarafa je dva sa strane jedan kad skines gumu sa mjenjaca,potom policu kod suvozaca koja je na nekoliko sarafica i ostane ti tabla.Onda dva sarafa sa strane u tabli imas
i kad dignes haubu imas ispod onog slivnika za vodu nekoliko sarafa,,a evo ti i od konzole saraf idva su gore sa strane..
i jedan savjet ako ces vec drugu stavljati pazi na zabice na abli da ti koja ne pukne i nek imaju sve one limice cak je dobro gdje se naslanja tabla unutar zalijepiti male komadice gume ili deblje trake da ne skripi kasnije...ako ti je prvi put mozes za dan sve lijepo upakovati opet unutra ocistiti i provjeriti takodjer klapne na grijanju i zalijepiti na njih kakav filc ili karton da bolje grijanje imas
to je je ovaj dio gdje imaju tri suplja kruga i gdje ova spuzvica sva strada tokom koristenja...eto toliko gdje zapne znaci da nisi negdje osarafao saraf
Druže, kod običnog dizela 44kw trese ko ludo, dok kod TD-a turbo dizela ne trese jer je motor 51kw, samo treba stegnuti instrument tablu, kod mene je stegnuta, međutim ja farbam jedan veliki dio table pa je moram skidati, inače ne zvecka ništaJa ono jos nisam vidio nego kod njiega znaci kad auto radi u leru ne mozes biti koliko tabla vibrira , dok se vozi dobro je sve dok ne stisne kvacilo xD
Druže, kod običnog dizela 44kw trese ko ludo, dok kod TD-a turbo dizela ne trese jer je motor 51kw, samo treba stegnuti instrument tablu, kod mene je stegnuta, međutim ja farbam jedan veliki dio table pa je moram skidati, inače ne zvecka ništa
kupi se traka ljepljiva koja ima filc 2do3mm i nista ne zvecka oko radija,jedino ona lajsna oko radija znazveckati.kod mene je plasticna i ne zvecka nista , zveckao je radio samo al to sam danas rijesio