RE: Kako sa loglife uljima
jesi ti ikad pomijesao gorivo i ulje i vidio sta se desava? probaj pa mi javi
ovo za mercedesa, ti fakat mislis da je to zbog prljanja ulja, koje mercedes kao proizvodjac preporucuje u zemljama diljem svijeta pa i ovdje kod nas-gdje ta ista preporuka za pumpe nije radjena, a ne zbog stete na diznama npr. koje, vjerujem da si procitao na wikipediji, imaju poprilican nizak nivo tolerancije na smece koje se kod nas sipa? i koje su pod garancijom? dalje, jesi li ikad nauso gorivo u Srbiji?
Limpi je napisao(la):gorivo sagorjelo ili nesagorjelo( npr, nesagorjelo gorio u komori pri startu motora, ulje ga skida i sapire sa zidova cilindra)...
sa svim produktima sagorjevanja se spusta pored klipova i karika (+ po zidovima cilindara) u karter i mijesa sa motornim uljem i isto degradira.... sto je prljavije gorivo logi. vise hamelja ostaje iza, a hamelj sigurno nece carobno nestati...
ed; ugl imas brate milion radova, rasprava, sam proizvodac navodi kao uslove ekspoatacije i servisni intervali(jel grad, jer pod teretom i to...), i gorivo kao faktor... eto mercedes inzinjeri blentavi kada su vrsili analizu goriva kod susjeda u srbiji, i svaki novi kupjen mercedes je dobiao spisak pumpi gdje sipati da se zadrzi garancija, mislim da je nis bio u pitanju koliko se sjecam, jasno da ima tu i marketinga, al nije valjda stranac/svabo blentav toliko...
jesi ti ikad pomijesao gorivo i ulje i vidio sta se desava? probaj pa mi javi
ovo za mercedesa, ti fakat mislis da je to zbog prljanja ulja, koje mercedes kao proizvodjac preporucuje u zemljama diljem svijeta pa i ovdje kod nas-gdje ta ista preporuka za pumpe nije radjena, a ne zbog stete na diznama npr. koje, vjerujem da si procitao na wikipediji, imaju poprilican nizak nivo tolerancije na smece koje se kod nas sipa? i koje su pod garancijom? dalje, jesi li ikad nauso gorivo u Srbiji?