Kako poništiti indikaciju servisa na instr.tabli

Kako poništiti indikaciju servisa na instr.tabli

Član
auto je staro 3 godine, nije pod garancijom i ne namjeravam ići više u skupe ovlaštene servise da me "oderu"
ulje ću sam mijenjati, kao i filtere
ali ostaje problem poništavanja servisnog intervala na tabli
nešto sam čitao u knjizi-upustvo ali nije baš najjasnije
nešto je potrebno uraditi sa paljenjem kontakta, pa pomoću tipki "reset" itd.
zna li neko tačno kako se radi pa da objasni malo detaljnije i jasnije

ovdje ima neki youtube prilog koji takođe nije baš jasan

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FAfzHfnnUJY[/video]

Član
Nekad nece od prve tako sam i ja na leonu

Pritisni i drzi 0/0 (reset) dugme daj kontakt sacekaj da se pogase lampice (vecina) pusti 0/0 pritisni lijevo (na drugoj strani) dugme i ugasi kontakt.

Ovaj ti je video malo jasniji

http://www.youtube.com/watch?v=-G1du-ry__g

Član
i kako ću provjerit da je to uspjelo, jel se negdje može očitat na kojem broju km je sljedeći servis

koliko sam skontao on sam sebi od resetovanja/poništavanja servisa "zadaje" sljedeći servis za narednih 15.000 km

Član
ne znam kako tako, uspio si odovojit novac za skoro novo auto a ne mozes odvojit 150-200 KM za mali servis,
otiđi u neki malo bolji servis,ne mora to bit nipex nit inter auto, bilo ko, ko ima dijagnostiku, zamijene ti ulje i filtere i oni ce ti ponistit i servisni interval ;)

Super Moderator
Pa mozda covjek voli cackati oko auta zanima se, nema veze jel to novo il staro auto

Super Moderator
Ma mislio sam na mijenjanje ulja i tako to kaze da ce sam to mijenjati pa zato kazem mozda se voli zabavljati oko tih stvari i tako to.. A nece valjda pokvariti zato sto su napravili da se to moze uraditi. To dosta majstora zna kako se radi da ne spajaju bezveze kablove ako ne moraju

Član
Nadam se da je od pomoci.
335ftp1.png
23sb57d.png
2n8u51i.png

Član
allroad je napisao(la):
Ma mislio sam na mijenjanje ulja i tako to kaze da ce sam to mijenjati pa zato kazem mozda se voli zabavljati oko tih stvari i tako to.. A nece valjda pokvariti zato sto su napravili da se to moze uraditi. To dosta majstora zna kako se radi da ne spajaju bezveze kablove ako ne moraju
upravo tako, do sada sam na ranijem autu mijenjao sam ulje, za mene nije pravi vozač onaj koji SAM SEBI neće zamijenit bar ulje
osim toga, sami servisi su mi sumljivi , kakvo ulje sipaju a da ne kažem da li ga uopšte i zamjene (možda griješim, ali sve se može očekivat danas)
ovako, lijepo kupim sam ulje, i to hoću da budem patriota i kupim domaće Optimu Eco 5w30 ( a nju slabo koji servis drži) i znam da je to to, možda bude problem zamjena filtera, jer malo sam i po nekim drugim forumima vršljao sa sličnom temom, pa su napravili "bauk" oko zamjene filtera i skidanja one zaštitet ispod motora (kao neki specijalni ključevi trebaju, kao ne može bez dizalice i slično) pa bi volio ako je neko već to radio ili bio prisutan radu u samom servisu da malo pobliže pojasni je li to stvarno takav "bauk" da sam čovjek bez servisa ne može to uradit
ljudi su predvidjeli mogućnost resetovanja, samo znači treba mi neko koji će to praktično uradit, da vidim kako ide, drugačije je kada se vidi vlastitim očima a drugačije čitanje brošura ili gledanje youtube clipova

ima još nešto da ne otvaram novu temu, pa ko ima Golfa novije generacije ili auto sa njegovim motorima bi mi mogao pomoći
na starim autima je bila ona mnuelna regulacija usisavanja toplog zraka za motor, koja se mijenjala pred zimu, a zatim vraćala na hladan zrak ljeti
ima li to nešto slično kod ovog motora i gdje se podešava

i drugo, nešto sam malo čitao upustva i oko akumulatora piše kao da je onaj što se ne održava, pošto je potpuno zatvoren u plastici ne mogu ni da vidim kakav je i koji
dakle, je li to taj, kakvi su to akumulatori i je li znači da nema potrebe pregledat nivo kiseline i po potrebi dolijevanja destilovane vode, ili treba
hvala

Buldog je napisao(la):
Nadam se da je od pomoci.
335ftp1.png
23sb57d.png
2n8u51i.png

hvala, imam ja to uspustvo i na našem jeziku koje je došlo uz auto
ali kako sam rekao drugačije je kad ti to neko uradi praktično pred očima
u svakom slučaju hvala, i kako se može vidjeti ovo je "izrezano" iz nekog pdf file, koji je vjerovatno to upustvo
imaš li ga možda u tom pdf-u na nekom linku gdje bi se mogao download-ati

Član
Nije nikakav pdf file, nego je print screen iz tecdoca. Ne znam kako ti ne funkcionira to sa slike, ili cak sa videa koji si sam postavio. Ugasis kontakt, pritisnes dugme 1, upalis kontakt, pustis tipku broj 1 i klines tipku broj 2. To bi trebalo ponistiti servis. Ugasis kontakt i upalis, iduci servis na 15 000.

Član
Buldog je napisao(la):
Nije nikakav pdf file, nego je print screen iz tecdoca. Ne znam kako ti ne funkcionira to sa slike, ili cak sa videa koji si sam postavio. Ugasis kontakt, pritisnes dugme 1, upalis kontakt, pustis tipku broj 1 i klines tipku broj 2. To bi trebalo ponistiti servis. Ugasis kontakt i upalis, iduci servis na 15 000.

Ja koliko sam skontao nije da ne funkcionira nego pajdo i hoce i nece, hastra ga. Da mu je da resetuje a da mu se tam sta drugo ne poremeti.

Ne znam cemu filozofija, ovo samo resetuje brojcanik obicni nema nikakvu drugu ulogu, ko sto resetujes trip tako se i ovo resetuje, ako ti prestane izbacivati onu poruku da ti je servis za 5-10-100 km znaci da radi i mirna Bosna.

Kazes kako imas manual u kojem imas iste ove slike pa onda trazis PDF ... ne kontam ocam'

Član
leon1p je napisao(la):
Kazes kako imas manual u kojem imas iste ove slike pa onda trazis PDF ... ne kontam ocam'
zato što je na PC-ju lakše pregledavat pdf dokument nego listat i što se neki isjećci slika kao što je bio ovaj slučaj, po potrebi mogu koristiti upravo u ovakve i slične svrhe