allroad je napisao(la):
Ma mislio sam na mijenjanje ulja i tako to kaze da ce sam to mijenjati pa zato kazem mozda se voli zabavljati oko tih stvari i tako to.. A nece valjda pokvariti zato sto su napravili da se to moze uraditi. To dosta majstora zna kako se radi da ne spajaju bezveze kablove ako ne moraju
upravo tako, do sada sam na ranijem autu mijenjao sam ulje, za mene nije pravi vozač onaj koji SAM SEBI neće zamijenit bar ulje
osim toga, sami servisi su mi sumljivi , kakvo ulje sipaju a da ne kažem da li ga uopšte i zamjene (možda griješim, ali sve se može očekivat danas)
ovako, lijepo kupim sam ulje, i to hoću da budem patriota i kupim domaće Optimu Eco 5w30 ( a nju slabo koji servis drži) i znam da je to to, možda bude problem zamjena filtera, jer malo sam i po nekim drugim forumima vršljao sa sličnom temom, pa su napravili "bauk" oko zamjene filtera i skidanja one zaštitet ispod motora (kao neki specijalni ključevi trebaju, kao ne može bez dizalice i slično) pa bi volio ako je neko već to radio ili bio prisutan radu u samom servisu da malo pobliže pojasni je li to stvarno takav "bauk" da sam čovjek bez servisa ne može to uradit
ljudi su predvidjeli mogućnost resetovanja, samo znači treba mi neko koji će to praktično uradit, da vidim kako ide, drugačije je kada se vidi vlastitim očima a drugačije čitanje brošura ili gledanje youtube clipova
ima još nešto da ne otvaram novu temu, pa ko ima Golfa novije generacije ili auto sa njegovim motorima bi mi mogao pomoći
na starim autima je bila ona mnuelna regulacija usisavanja toplog zraka za motor, koja se mijenjala pred zimu, a zatim vraćala na hladan zrak ljeti
ima li to nešto slično kod ovog motora i gdje se podešava
i drugo, nešto sam malo čitao upustva i oko akumulatora piše kao da je onaj što se ne održava, pošto je potpuno zatvoren u plastici ne mogu ni da vidim kakav je i koji
dakle, je li to taj, kakvi su to akumulatori i je li znači da nema potrebe pregledat nivo kiseline i po potrebi dolijevanja destilovane vode, ili treba
hvala
Buldog je napisao(la):
Nadam se da je od pomoci.
hvala, imam ja to uspustvo i na našem jeziku koje je došlo uz auto
ali kako sam rekao drugačije je kad ti to neko uradi praktično pred očima
u svakom slučaju hvala, i kako se može vidjeti ovo je "izrezano" iz nekog pdf file, koji je vjerovatno to upustvo
imaš li ga možda u tom pdf-u na nekom linku gdje bi se mogao download-ati