Kako otvoriti haubu kad pukne sajla, Audi 80 b3.

Kako otvoriti haubu kad pukne sajla, Audi 80 b3.

Član
Zamolio bih članove foruma da mi popmognu ako neko zna ili je imao iskustva sa ovim. Ne mogu otvoriti haubu na audiu 80-ki b3, pukla mi je sajla. Uspio sam je otvoriti na lijevoj strani ( gledajuci iz kabine), skinuo sam i masku ali i dalje ne mogu prići bravi na desnoj strani, gdje hauba nije otkačena. Unaprijed hvala.
 
Član
Aha, nije to znam gledao sam prije, ima po dvije kukice gdje se sajla kaci sa obadvije strane.Mogu da priđem šarci na sredini haube što drži haubu za vezni lim naprijed i ona ima hoda ali ne može ništa jer se jedna strana ne može otvoriti.
 
Član
Audi jaje??? Druze na sredini se samo kopca....nema sanse da imas na dve strane...tamo imas po nosac sa oprugom! Samo na sredini treba da otkacis kuku
 
Član
Da ima taj nosač sa oprugom, meni je na sredini ona oslobođena. Ima 100% i tu kod tog nosača sajla na njemu jer sam i prije baš to gledao, a na sredini je meni hauba oslobođena može se otkačiti samo se ne može dignuti jer je drži na tom mijestu kod nosača. Znam da trebam samonosač otkopčati ali ne mogu mu nikako prići.
 
Član
Pa to sto se drzi je zabii se nosac dole previse i zaglavio se u rupi. Nema sta drugo biti. Srednja kuka drzi haubu imao sam audi 8 godina
 
Član
Rijesio sam problem, imaju ipak sajle i kod nosaca sa strane, nisam mogao otvoriti dok nisam dosao do polugice kod nosaca, gdje se kaci sajla.
 
Top