Kako odvrnuti saraf na OZ TURBO !?

Kako odvrnuti saraf na OZ TURBO !?

Legend
Pozdrav
imam jedno pitanje
dakle na oz turbo i na bbsu nisu istu sarafi koji spajaju felgu, na bbs ima 12 "resa" na oz turbo 10.. do sada sam sve bbs rastavljao obicnim okastim kljucem 8 i 10 za maticu, medjutim za OZ ne odgovara, pa jel ima neko infrmaciju na koji nacin se moze odvrnuti taj saraf, predpostavljam da je to neka vrste torx sarafa..

unaprijed hvala ;)

Član
kad su felge bile kod mene ja sam to bas gledao,kontao kako ces odvrnut,kaze meni stari de pusti meni,i izvadi on svoju garnituru kljuceva,neki su torksovi,nisam vidio koja je velicina,i stavio je u saraf,al ja nisam odvrtao,samo sam onako gledao cime ces odvrnut,jer si rekao da ces ih radit;)

Legend
14h3.jpg

mislim da je to taj set , eh sada gdje bi se ovo kod nas moglo kupit :)

ArminM je napisao(la):
kad su felge bile kod mene ja sam to bas gledao,kontao kako ces odvrnut,kaze meni stari de pusti meni,i izvadi on svoju garnituru kljuceva,neki su torksovi,nisam vidio koja je velicina,i stavio je u saraf,al ja nisam odvrtao,samo sam onako gledao cime ces odvrnut,jer si rekao da ces ih radit;)

pa ovo je muski torx na felgi, znaci treba kao gedora zenska torx da bi se moglo odvrnut, isao sam u penny, unipromet, oni ne drze te torxove.. tako da cu otic i do obija da pogledam

ugl svaka info je dobro dosla

Član
jest jest,to je to, sjecam se da je kljuc izgledao kao gedora,bez problema je nalegao na saraf

Legend
ArminM je napisao(la):
jest jest,to je to, sjecam se da je kljuc izgledao kao gedora,bez problema je nalegao na saraf

ajd ako ti nije problem, da vidis sa starim, nek ti da tu gedoru pa je slikaj samo, eo sad sam isao do obija, imaju samo onu sa 6 krakova.. torx

Član
tebi trebaju ovakve gedore kao na slici od sredine na lijevo

nasadni_kljuc_gedora_elora.jpg

ovo imas kupiti u mercuru na komad svih velicina. a imas ja mislim i u wurth-u zebrin komplet tih gedora al je cijena zara

ovakav saraf?

RH1.JPG

Član
ma imas toga u svim prodavnicama koje drze automehanicarski alat, ne sikiraj se....ponesi jednu felgu sa sobom i gotovo :)

Član
daj ba gdje ce felgu nosati. :D

napravi otisak sarafa u glini ili plastelinu i onda pravac u radnje i trazi kljuc

Član
nikako bez kljuca za OZ felge :) ali dakle NIKAKO naravno na to nikako mislim da ne ostetis felgu

nema to kupiti to je zasticeni patent samo kod OZ firme :) oko 40eura dodje

Član
bmwscaner je napisao(la):
nikako bez kljuca za OZ felge :) ali dakle NIKAKO naravno na to nikako mislim da ne ostetis felgu

nema to kupiti to je zasticeni patent samo kod OZ firme :) oko 40eura dodje

Ejs? Jesu zakomplikovali, ja one tramont opusteno rastavio E10 gedorom :)

Član
jbg ima moj kolega kljuc u splitu on sebi isto radi OZ turbo a ima i OZ futura 10x17 pa kupio kljuc da moze odavijati sebi po potrebi kad nesto radi..
isto je trazio po cijeloj hrvatskoj tamo vamo ali nema taj kljuc kupiti