Kako ocistiti DPF filter?

Kako ocistiti DPF filter?

Član
Da li ima neka metoda da se pokazala uspjesnom? Brener, voda pod pritiskom ili neka sredstva da se sipaju?

Član
U servisima ga stavljaju u rastvor neke kiseline gdje ostaje tako potopljen nekoliko sati ali je to ciscenje kratkog vijeka jer kad je doslo do toga da mu regeneracija ne pomaze onda je vec na kraju svog radnog vijeka.

Super Moderator
Za prvu pomoc skini ga i kuhaj u vodi, nekad pomogne.. Zavisi u kakvom je stanju. Ne znam sta se jos tacno dodaje al ovaj majstor jedan je tako par puta radio za prvu pomoc pa sam zapazio. Ne sjecam se bas najbolje

MTR

Član
fino ti pise u knjizi : 15 minuta voznje iznad 2500 obrtaja ili po bosanski : zadaj ga rodjo jedno sat vremena u trecoj

Član
Daa to moze dok ne dodje u ovu fazu pa nemoze auto da ide.Skinuo sam i nasuo litar neke tecnosti za ciscenje rostilja i samo po neka kap prodje kroz njega..

Legend
Ako si za DPF off javi se meni 061 283 004 rijesicemo nije problem, detalje i cijenu ti posaljem u PM ako te bude dalje zanimalo ;)

Član
Ne bih izbacivao osim ako ga budem vozio za bosnu...to sam nasao na nekom usa sajtu sa ubacivanjem nekog elementa itd..nego izgleda da sam dobro razbio cadj sa ovom tecnoscu..javicu rezultate...

Član
Kupio sam neku tecnost za ciscenje industrijskih dimnjaka sasuo i posle isprao..izaslo gomilu cadji.sastavio i upalio..istjerao na auro put i startovao prinudno ciscenje dpf...vozio po knjigi i sad auto ide 185 po satu i prima gas i nema trunke dima ali opet na kretanju oko 2000 o/min zatrokira i zadimi samo mu stisnem pun gas on kao da proguta knedlu i ide bez dima odlicno..znaci nesto oko ubrizgavanja zeza..kao da previse nafte dobije u tom podrucju obrtaja sa 1cm gasa..inace ako odmah stisnem gas ide bez problema..

Član
Dijagnostika ne vidi problem, dpf je cist, test egr ventila radi kako treba, probao drugi map, maf, n75 i sve isto. Od 1500-2500 mrsi, prije i posle sve ok i na naglo davanje gasa zamrsi i onda mu u voznji dam pun gas on proguta ili na leru pustim par sec. da se sam umiri.Da li ima senzor na radilici ili bregastoj i da li to moze da utice..Auto je automatik i zamajac se malo cuje.