Član
Šta ima u ovih novijih dizel motora da je preporucljivo izbaciti kod cijele grane izduva, a osebno kod chip-ovanih motora... Ok, znam da je preporucljiv KN panel filter, ali sta raditi sa izduvom da auto bolje dise?
skini katalizator pa ce ti osjetno opasti obrtni momentnormala je napisao(la):valjda katalizator
Stilo je napisao(la):ne samo zbog eco normi ima nesta i u povratnom pristisku :icon_smile: ako ti je Optimum mapa u ECU nemas potrebe skidati katalizator....nece se zacepiti sigurno ima i bolje sagorijevanje u motoru nego fabricka mapa sto rezultira cistije gasove..
nermin suljagic je napisao(la):meni je smijesno jedino Zelin avatar koji slikovito pokazuje na koji nacin mozes uticati na tu dzidzu u zadnjem loncu :lol:
ja sam osjetio na golfu bolju vucu kada sam skinuo katalizator(1.4 16v) ali se na usudjujem na dizelu sada :icon_rolleyes:
Stilo je napisao(la):ne samo zbog eco normi ima nesta i u povratnom pristisku :icon_smile: ako ti je Optimum mapa u ECU nemas potrebe skidati katalizator....nece se zacepiti sigurno ima i bolje sagorijevanje u motoru nego fabricka mapa sto rezultira cistije gasove..