K: T: Flex kablo za auto DVD / Navi

K: T: Flex kablo za auto DVD / Navi

Član
dobio u autu DVD clarion , mrtav totalno, nosio sam ga na popravku , i kaže čovjek flet cablo puklo
e sad sam u potrazi za tim kablom, svaka mi je pomoc dobro došla i neće bit džaba .
pogledajte slike od kabla i šta mi sad preporučujete, jel baš mora ovo kablo biti ili se može nesto kombinovat sa nekim drugim univerzalnim kablom . ovo što je puklo to dođe ko neka masa jel, i to se može rijesit sa ziom obicnom da se zalemi al ovaj u sredini tako zvani češalj on je isprekidan dosta, i kad bi mogao naći češalj taj sa isto pinova kao i ovaj moj bilo bi odlično.
evo par slika da vidite o čemu je riječ

WP_20140604_009.jpg WP_20140604_010.jpg WP_20140604_011.jpg WP_20140604_012.jpg WP_20140604_013.jpg

ko prvo imas li unimjer ? ako imas odvoji par minuta vremena i provjeri svaku ovu licnu dali je u spoju tj. dali ima provodnost jer ja kao vidim ovako od oka u tebe je samo ova jedna ostecena i ova ovamo sto se šaraf zavrce ako je samo ta jedna ostecena to se moze premostit samo treba nac nekog ko ima volje da to napravi lahko je reci nevalja kabal kupi drugi i zdravo bitno je nesto popravit improvizovat
prvo provjeri svaku ovu sitnu zičicu i kad nadjes koja nevalja nju samo premosti ;)

Član
velika je najmanji problem, pored velike ima jos 3 male koje su pukle, jedna je pukla dole gdje ulazi u konektor

eh onda te 3 male premosti do džeka s običnim komadima kabla tipa oni iz DVD-ova (kućnih) su najbolji i najtanji mora na konektorima na plocama postojati lemljeni dio tog konektora koji je fixan i tu se samo poletuje ali samo smireno i bez srljanja i s dosta strpljenja
al opet navodim ako ti nisi strucan i nemas alata ne upustaj se u tu avanturu potrazi majstora koji voli svoj zanat i koji voli stvari popravit a ne da se samo mijenjaju dijelovi ;)

Član
eh onda te 3 male premosti do džeka s običnim komadima kabla tipa oni iz DVD-ova (kućnih) su najbolji i najtanji mora na konektorima na plocama postojati lemljeni dio tog konektora koji je fixan i tu se samo poletuje ali samo smireno i bez srljanja i s dosta strpljenja
al opet navodim ako ti nisi strucan i nemas alata ne upustaj se u tu avanturu potrazi majstora koji voli svoj zanat i koji voli stvari popravit a ne da se samo mijenjaju dijelovi ;)

pa dobro ima logike sto govoris, al malo je njih vjeruj koji se hoce oko toga zezat, porucio sam ja kabal gore sa ovog linka sto sam ostavio, s tim kablom mi samo jos ostaje da prenesem tu masu ( slomljeni dio na slikama )

BHT Ovisnik
Otiđi do nekog RTV servisa,trebali bi ti rijesiti taj problem. Meni su u servisu na proslom volvu sjebali flet kablo od nekog regulatora pritiska goriva koji kosta 700km i naravno nisu oni. Taman sto sam mislio narucit nov jer nema nigdje, rekose mi da mogu to u RTV servisu rijesiti, i stvarno covjek mi dzabe to uradio,a kablo po pola puklo bilo i ovkao na sarafu. I sad se eno voza u drugog covjeka bez problema