da ne bi lupali statistike...
Dvije i po minute izdržao je Dževad Poturak u ringu Arene u Jokohami protiv slavnog Alistera Overema (Alistair Overeem) u jednoj od borbi K-1 Gran pri turnira.
Naš borac ofanzivno se postavio protiv deset centimetara višeg i deset kilograma težeg holandskog diva (195 cm, 109 kg), koji je aktuelni šampion u verziji "Strikeforce" po MMA pravilima.
No, u uvodu borbe koja je trebala trajati pet rundi po tri minute nije uspio bokserskom tehnikom razbiti Overemov gard.
Holanđanin (32 pobjede i 11 poraza u MMA, te šest pobjeda i četiri poraza u K-1) je ubrzo preuzeo inicijativu i poslao Poturka u nokdaun.
Potom mu je zadao lijevi kroše, pa ga pogodio koljenom u bradu, nakon čega je sudija prekinuo meč i proglasio Overemovu pobjedu nokautom.
- Ovo je bila moja prva borba u Japanu. Izgubio sam, ali sam dao sve od sebe. Desilo se što se desilo. Alister me je dva puta iz klinča udario koljenom, kao što je uradio i protiv Tešeire (Texeira). To je faul. Nadam se da će promijeniti pravila - izjavio je Poturak nakon 13. poraza u 57 mečeva.
Dodao je da se nada ponovnom nastupu u Japanu.
- Borba je brzo završena i nisam imao priliku pokazati šta znam. Nadam se da ću idući put demonstrirati tehniku koju posjedujem. Ne plašim se boriti protiv bilo koga - rekao je naš borac kojem je nastup u Jokohami bio kruna karijere.