Izmisljena kazna (ko je lud ??)

Izmisljena kazna (ko je lud ??)

Član
Ma drug ako imas kesh plati to i rijeseno.Koliko je takvih slucajeva,ali kome dokazivati pravdu kad je vidimo svi kakav je zakon,rade sta hoce.Sto manje posla snjima to bolje.Mogu izmisljati sta hoce i pisati,kad nema niko iznad njih. :icon_mad:
 
Član
Nista se ti ne sekiraj fino i posteno si vozio nisi napravio nikakav prekrsaj s tim papirom su ti reklli u cipsu da mozes voziti , zato fino odes i sve posteno kazes kako je bilo sudiji i vjeruj da ce se sve rijesiti nisu tamo sve baba roge ako se pravis mangup dobices po usima vjeruj to su psiholozi zesci s kakvim se sve oni kriminalom susrecu ti si im nisa zato samo smireno i posteno sve predoci i vjeruj da nebi trebao imati problema. Sretno javi sta je bilo ;)
 
Član
normalno se obuci i ponasaj i reci da je puno ta kazna i nek ti je ukinu a da platis sudske i to je to po meni najbolja solucija
 
Pa bilo je to prije 15 dana ja mislim, nisam siguran na FTV na vijestima, da se ne moze voziti sa potvrdama, da bez vozacke imaju pravo napisati kaznu jer nemas vozacke, bas je o tome bilo na vijestima. Caba vam se motati po sudu, plati i suti, i ja sam tako mislio biti pametniji pa platio duplo vise nego sto sam trebao...
 
Član
Po zakonu se smije voziti SAMO sa vozackom dozvolom, dzaba je to sto govori ovi iz CIPSA. Medjutim trebao si dobiti kaznu od 40KM a ne od 100KM. To ti je jedini osnov po kojem bi se mogao zalitim, ako ti se isplati zbog 60KM muciti i povlaciti po sudovima.
 
Član
drzava i jeste u stanju u kojem jest zato sto svako radi kako mu se cefne. Nije bilo osnove da mu napisu kaznu za sta su mu vec napisali. Druze da imas ne znam ti koje pare, da ih seres nemoj da pustis da te gaze, istjeraj to do kraja normalno.
 
Dok god nas mogu šišati oni će i šišati. Ovako nam i jeste jer smo takvi kakvi smo,nesložni i dopuštamo da nas jebe ko stigne. Jedino što ti je mogao je napisati kaznu jer nisi nosio dokumente koja je 40 km. Ja bih išao na tvome mjestu makar da umanje za tih 60 km. Zuvar im je i toliko ukinuti,vjeruj mi.
 
Drug samo na sud odes, poneses papir gdje pise kad je polozeno , i kazes sudija dragi ja sam imao polozeno ovaj mi napisao kaznu bezzze. Ja sam tako isto kad sam polozio dobio kaznu 100 km i otisao na sud i oni je ponistili.
 
Član
Tako cu i uraditi ... samo cekam pozivnicu sa suda... samo ima nesto drugo ... Otac mi se poklao sa pola suda.. pa je to sada lutrija... inace je potpredsjednik Federalne advokatske komore... pa ako naletim na nekog dobrog sudiju i bit ce dobro :))) Ugl. javim... ne zelim da se sekiram zbog kockaste iskompleksirane glave :))
 
Član
Možeš ti sa potvrdom o položenom vozačkom ispitu voziti, a mogu te peglat za to ako nisi vezan, ako divljaš po gradu i sl... eh onda dobiješ kaznu za ne nošenje cipsove vozačke dozvole koja iznosi 40 kermi ko što su ti već rekli. I u nas je takvo pravilo, mada još nikome u našem gradu nisu napisali tu kaznu, haman da nije nigdje ista stragoća policije :icon_mad: Mogu mislit da si jedva dočeko da se provozaš i udri po džepu, mogo si pun rezervar čorbe nasut za te pare :lol::lol: Ima svakakve mrake i u policiji, sve zavisi kako te potrefi..
 
Član
Zlaja, ne mozes s tim voziti, samo sa vozackom. Nikakva potvrda nema na sebi sliku i nije vazeci dokument u saobracaju.
 
Član
joj likova, kako ne kontate i da se ne moze voziti sa tim, mogu mu pisati voznju bez dokumenata koja je 40KM, ali mu ne mogu pisati da je vozio bez polozenog vozackog i 100KM, to je vjerovatno i osnov sto je covjek ikako i potpisao da ide na sud...
 
emir_89 je napisao(la):
joj likova, kako ne kontate i da se ne moze voziti sa tim, mogu mu pisati voznju bez dokumenata koja je 40KM, ali mu ne mogu pisati da je vozio bez polozenog vozackog i 100KM, to je vjerovatno i osnov sto je covjek ikako i potpisao da ide na sud...

Potpis ;)
 
Član
100 KM je kazna ako vozis pod zabranom,znaci ako ti je otudjena vozacka sto kod tebe i jeste slucaj....
 
Član
druze ti mozes da vozis auto bez icega to je tvoja volja. ali po zakonu ti papirici iz cipsa su samo mamac za kazne. imas na internetu ZOBS i nadjes sve. sa vozackom mozes samo da vozis. a to za sta ti je kaznu napisao nadjes clan i stav i sam ces da vidis sta i kako je i zasto je 100km napisao.
 
Top