Izivljavanje komisije!!!!

Izivljavanje komisije!!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozz raja!!!

Eh da malo nacnem temu oko polaganja vozackog ispita, kao sto svi znate doslo je vrijeme kad komisije iz drugih gradova dolaze na polaganje kandidatima, buduci da sam u Oktobru napinio 18 krenuo sam i ja sa tim polaganje, pun volje i nade i oduvijek volio auta, al' nisam imao prilike da vozim prije polaganja (otac bio izricito protiv toga) no nema veze strpio se sam se, iako sam 3 zadnje godine samo o tome pricao... I danas izlazio pred komisiju i covjek me obori, bez greske odvozio, al' nista on cijelo vrijeme nesto nabraja meni, nagovara me da cinim preksraje, ja naravno nisam ga htjeo slusati i vozio sam onako kako sam ucio, radio voznju unazad i izlazim na put, covjek nekih 60 metara udaljem sa moje lijeve strane prelazi lezeci na putu i ja izlazim na put, usao u svoju traku i presao nekih 5-10 metara dok je on dos'o do mene, ovaj iza mene tom liku oduzme prvenstvo prolaza on meni govori kako sam ja to uradio, a nisam uopste, drugo kretanje pod rucnom, naravno ja kad stanema kraj puta i planiram se ponovo ukljuciti u saobracaj moram propustiti sva vozila koja su iza mene, tako sam ja barem ucio dosad, i tako ja stanem i gledam na retrovizor kad ce proci vozila, prodjose dva i dolazi trece, covjek me podje obilaziti i ja cekam, ovaj iz komisije mene napade sta ja toliko cekam, haj' kreni vec jednom, a to nije sigurno za uradit, covjek mi oduze prvensrtvo prolaza, ja morado stati, on meni govori hajdi hajdi sta cekas prodji vec jednom, cijelo vrijeme je tako neuljudan i jos sam ja na kraju bio kriv jer ga nisam slusao i radio te greske na koje me je navracao.. Pa mislim stvarno to je sramota, svacam ja da je njima sad tako i da mora dosta padati da se drzava obogati i da njima otkazi prijete, al' je sramota tako obarati one koji znaju voziti, a prodju oni koji nemaju zive veze, ja sam moram pasti, tako da on bude dalje na poslu sramota, ***** ti takvu drzavu...

Jest malo opsirniji tekst, sorry!!!

Član
pare cine cuda...ja nisam platio jer mi je instruktor blizak rodjak,da nije sigurno bi i ja dao stotku i papir u dzep...tako je najlakse,bar si siguran da ces proc...

Putovanja.ba
Administrator
Zao mi je sto ti se to desilo, mogu mislit kako se osjecas.

E sad samo skontajte kolko je to stoja mjesecno...

Ma nedam mu para, to je glupost, zasto da placam nesto sto znam, da ja ne znam voziti, da nisam savladao vjerovatno bih platio, a ovako da se on na meni izivljava, i da me pravi budalom, i jos da mu ja to placam, pa to ne dolazi u obir, meni je stvarno krivo, mene zivog pojede to, a ne mogu mu nista, malo mi je falilo da ga samarom udarim jednom, koliko mi je zivce dig'o, jer stvarno me je bezveze oborio, jos mi rece da sam vise put pad'o sad bi me pustio, al' posto nisam, onda padam, i sta uraditi kad ti tako rekne, pa samo ubit ga na licu mjesta!!!

Član
Svugdje je tako.
Evo i kad je moj brat polagao prije nekoliko godina obori ga lik zato sto je presao preko zaledenog snijega na ulici, i instruktor mu rekao da je "najahao" na trotoar, al srecom drugi put mu bio neki stariji instruktor pa s njim sve fino bilo......
Samo molim boga da nece i meni tako biti:icon_rolleyes:

Reša je napisao(la):
Svugdje je tako.
Evo i kad je moj brat polagao prije nekoliko godina obori ga lik zato sto je presao preko zaledenog snijega na ulici, i instruktor mu rekao da je "najahao" na trotoar, al srecom drugi put mu bio neki stariji instruktor pa s njim sve fino bilo......
Samo molim boga da nece i meni tako biti:icon_rolleyes:

U njih je sada borba za posao, ko ce ostati raditi, i oni koji vise para donose drzavi, oni ostaju, tako je i mene zadesilo da mi je covjek upisao noc prije da sam pao, jer je i sam priznao jednom covjeku kako je vec noc prije ispisao ko mu je od kandidata pao, a ko proso, i to je sramota, da je sebi dozvolio da spadne na taj nivo da ga ucjenjuju, u penziji je covjek a i dalje radi, rek'o sam dao ce mu pare te za raka trebat, on se sakrio iza auta i gleda nesto u mene, da mi je sta rek'o to bi mu i bilo, cuj on noc prije odlucio da li cu ja polozir, bez obrzira kako vozim!!! Mislim stvarno, ko od vas ne bi reagirao kao ja????

Iceman je napisao(la):
Tuzno je to sta rade...

A nista im se ne moze, ja mogu zalbu ulozit na njegovo ocjenjivanje, al' nista necu postici, jer ce drzava njega poduprijet, da on njima moze opet para donijet, meni je krivo, nenormalno mi je krivo, al' nista ne mogu ucinit protiv toga!!!

Član
normalno da ne mozes nista. ja sam polago po starom i onda ti jos gore, onda im bas ne smijes nista jer 100% znas da ce ti opet oni doci...
ja kad sam polago vodili me nekom sporednom ulicom, i radili ljudi par dana prije kablovsku i pored onih stubova bruku zemlje bilo, a ja tu trebo polukruzno uradit. i odem sto vise desno da bi moro fino uradit kad on meni kaze nagazili ste zemljanu povrsinu, to vam je eliminatorna greska. i haj kaze vrati se na polazno mjesto. vracamo se mi tom ulicom a na desnoj strani sve oni slivnici za vodu, a ulica nema ono odvojenih traka, al je malo sira, mogu komotno 2 auta ici uporedo... i ja na svaki onaj slivnik nagazim desnim tockovima, a njih obojica na desnoj strani. i to polijepo ono cupne :icon_biggrin: govori onaj jedan meni, pa slobodno ti mozes vamo lijevo kad nema auta, reko, neka ipak cu ja ovom desnom stranom :lol: a meni vamo lijeva strana normala ide, njihova cupka. ja prico instruktoru kasnije. kaze on, nek si, ko ih *ebe :cool:

Član
To ti je normala... i ja sam prvi put pao na poligonu, odvozio bez greske. Rekao mi ovim rijecima: "Mlad si ti jos, dodji nam sljedeci put" :icon_mad:
I sad scena, ja izlazim iz auta, meni dolazi instruktor i cestita, kad sam rekao da nisam polozio ovaj ne moze da vjeruje. Naravno, iz drugog puta sam polozio sve.

Tako da te ne cudi to padanje... ;)
Novcaniceeeeeeeeee :lol:

Član
zao mi je drug. nisi jedini primjer.

ja kad sam polagao bilo je ono samo subota i nedjelja i polazes kod opstinske komisije. i ja isto padnem prvi put. prije mene na polaganju bila je jedna od sestara Alilovic (ona sto je na pinku vodila leteci start) i djevojka donijela kamere i povela kamermana iz pink televizije da snima njeno polaganje. naravno da je polozila jed je kamerman sve snimio na kasetu i vozio se cijelo vrijeme sa njima u autu. ona se vratila na polaznu i dosao je red na mene. sjedam ja u auto i sjedose oni i mi polako krenemo sa polazne. u voznji niti jednom ma niti jednom nije zatvorio usta i svo vrijeme je spominjao tu voditeljicu i njen dolaza sa kamermanom a na mene su potpuno zaboravili. kad kazem zaboravili govorim o tome da mi nisu govorili ni gdje trebam ici ni nista. jedan dio rute prolazi ispred jedne osnovne skole i tu sam vozio prema znaku 40 40km/h i jos nekih caka je bilo (polukruzno, ispitivo me o znakovima pored ceste itd) dodjemo na polaznu kaze on pali ste i pita znam li razlog a ja njemu kazem da ne znam. kaze on meni "Gdje si vidio da skola radi nedjeljom i da moras voziti 40 i na taj nacin ugrozavas saobracaj" ostao sam bez texta ali sam zato sljedeci put polozio jer je komisija bila boli glava.
samo se ne treba sikirati i bit ce to sve uredu.

sretno i polako

Član
almir_gr je napisao(la):
Ma nedam mu para, to je glupost, zasto da placam nesto sto znam, da ja ne znam voziti, da nisam savladao vjerovatno bih platio, a ovako da se on na meni izivljava, i da me pravi budalom, i jos da mu ja to placam, pa to ne dolazi u obir, meni je stvarno krivo, mene zivog pojede to, a ne mogu mu nista, malo mi je falilo da ga samarom udarim jednom, koliko mi je zivce dig'o, jer stvarno me je bezveze oborio, jos mi rece da sam vise put pad'o sad bi me pustio, al' posto nisam, onda padam, i sta uraditi kad ti tako rekne, pa samo ubit ga na licu mjesta!!!

Tako ti je to druze, jbg. Znam momke koji su se inatili tako i padali po 5-6 puta dok nisu "zavrsili".

Ja znam dvojicu koji ti sigurno mogu pomoci

OVAJ
100km_fe_lice_velika.gif

ILI OVAJ
200km_prednja.jpg

Kada izracunas koliko ti treba para da npr. 3 puta izadjes na polaganje i koliko vremena cekas, skontaces sta ti je raditi a i oni to znaju pa maltretiraju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.