Trazim neko auto za sestru i sveo sam izbor na 2 modela. Peugeot 206 ili Corsa D.
E sad zanima me nekoliko stvari, jer nisam nikad ni vozio ni posjedovao nijedan od ovih modela.
Pozeljno je da ima dizel motor, klimu, servo i to su otprilike svi uslovi.
- Prije svega nisam odlucio koji motor da trazim.
Kod peugeot-a mi se svidja 2.0hdi, ali djeluje mi nekako previse dvije hiljade kubika. Ali sa druge strane 66kw nije uopste mnogo. Da li je bolji izbor u odnosu na 1.4hdi motor?
Kod corse nemam pojma koji traziti, DI, DTI ili CDTI. Koji su se najbolje pokazali? Znam da se dosta raje zalilo na 1.7 motore u astrama...
-Takodje, sta najvise gledati kod kupovine?
Kod peugeota pretpostavljam torziju, ali sta jos osim toga imaju kao manu?
Kod corse vjerovatno koroziju, osim toga nisam cuo da imaju nekih mana...?
-Kojem od ovih modela je jetinije odrzavanje (mislim na redovne servise)?
-Ako neko mozda zna, kolika je registracija za peugeot 206 2.0dhi, a kolika za corsu 1.7?
E sad zanima me nekoliko stvari, jer nisam nikad ni vozio ni posjedovao nijedan od ovih modela.
Pozeljno je da ima dizel motor, klimu, servo i to su otprilike svi uslovi.
- Prije svega nisam odlucio koji motor da trazim.
Kod peugeot-a mi se svidja 2.0hdi, ali djeluje mi nekako previse dvije hiljade kubika. Ali sa druge strane 66kw nije uopste mnogo. Da li je bolji izbor u odnosu na 1.4hdi motor?
Kod corse nemam pojma koji traziti, DI, DTI ili CDTI. Koji su se najbolje pokazali? Znam da se dosta raje zalilo na 1.7 motore u astrama...
-Takodje, sta najvise gledati kod kupovine?
Kod peugeota pretpostavljam torziju, ali sta jos osim toga imaju kao manu?
Kod corse vjerovatno koroziju, osim toga nisam cuo da imaju nekih mana...?
-Kojem od ovih modela je jetinije odrzavanje (mislim na redovne servise)?
-Ako neko mozda zna, kolika je registracija za peugeot 206 2.0dhi, a kolika za corsu 1.7?