Izbor Dzipa

Izbor Dzipa

Član
E ovako, posto ce se mozda moci uvoziti auta starosti do 12god i posto bi volio imat dzipa, ako mogu kakvi prijedlozi koju masinu uzeti i sl ako bi slucajno ispala kakva kombinacija. Meni se licno svidja Toyota Raw4 diesel. Ne interesuju me grdosije, nesto kompaktnije :D
I dali su sve Raw sa pogonom 4x4?
Pozdrav

Član
Znam da je off topic ali meni se čini da svi jedva čekaju da uvezu auto starije od 7 god. kao da imamo malo krševa na cestama. Uvjek ćemo ostati Evropski otpad automobila, a poslije kukamo kako je 80% auta tehnički neispravno i imamo rast broja saobraćajnih nesreća sa smrtno stradalim.

Član
pazi jednu stvar, ja sam prije godinu i par mjeseci kupio peugeota 307 2003god i za te pare koje sam dao za njega(koji im dobru opremu) mogo sam kupit toyotu 2000god koja je sigurno kvalitetnija od njega ili uvesti hondu civic 2001god koja je presla 120.000km na poznato ali nisam mogao, zato sam kupio pezoa koji na satu ima 150.000 a preso je sigurno 250.000.. a i po meni je bolje uzet polovno auto solidno nego neko novo koje je golo sto se tice opreme... A i nemislim da je bas raw4 smece, doduse nisi to ni rekao hehe

eeddiinn je napisao(la):
Znam da je off topic ali meni se čini da svi jedva čekaju da uvezu auto starije od 7 god. kao da imamo malo krševa na cestama. Uvjek ćemo ostati Evropski otpad automobila, a poslije kukamo kako je 80% auta tehnički neispravno i imamo rast broja saobraćajnih nesreća sa smrtno stradalim.

Drug pazi jednu stvar, pretjerujes malo, sta fali autu od 10 godina, moze se naci auto relativno ocuvani a jeftinije nego ovde u bih! A nema svako para da kupuje mladje auto,jer sva ta su mladja auta skuplja!

Član
Nisam baš siguran koliko je bolje polovno nego novo. Imao si test u auto clubu čini mi se, da li je Dacia nova bolja od polovnih tipa golf 5, octavia a5, clio sport itd itd. To je opet stvar ukusa, šta želiš od auta, i koliko ti se hoda po servisima. Sigurno će neki porodični čovjek izabrati novo auto pa i sa manje opreme nego polovno ili neki momak neku jurilicu polovnu pa da nešto sređuje ganja itd. Ovo bi se sada moglo polemisati u nedogled sve zavisi čijim očima gledaš. :)

Član
ma ja da imam novca naravno da bi novo,ali malo mi besmisleno ulijetat u kredite i sl.da bi imao nesto sega-mega a nije mi /mojima tolika potreba za autom.. ja da sam s parama lagano skodilak superb ili novi Raw i eto, ali ajmo sad o ovoj temi nastavit, ako kane kakav bingo da zanm kojeg cu dzipa :D:D

Član
Pa ako bude bingo onda NOVOG.

_Leta_AvantGarde_ je napisao(la):
Drug pazi jednu stvar, pretjerujes malo, sta fali autu od 10 godina, moze se naci auto relativno ocuvani a jeftinije nego ovde u bih! A nema svako para da kupuje mladje auto,jer sva ta su mladja auta skuplja!

Ja mislim da nisi upravu da su auta uvezena iz vana očuvanija nego ova koja su kupljena u BiH. U svakom slučaju vani se puno, puno više prelazi. Na satu 90.000, a ono prešlo pola miliona.

eeddiinn je napisao(la):
Nisam baš siguran koliko je bolje polovno nego novo. Imao si test u auto clubu čini mi se, da li je Dacia nova bolja od polovnih tipa golf 5, octavia a5, clio sport itd itd. To je opet stvar ukusa, šta želiš od auta, i koliko ti se hoda po servisima. Sigurno će neki porodični čovjek izabrati novo auto pa i sa manje opreme nego polovno ili neki momak neku jurilicu polovnu pa da nešto sređuje ganja itd. Ovo bi se sada moglo polemisati u nedogled sve zavisi čijim očima gledaš. :)

I svabu kad pitas koje je najbolje auto on kaze novo:icon_smile:, stim se slazem to je u redu, ali opet stvar ukusa kao sto ti kazes, npr ta skoda sto je kod tebe na slici, ja je nebi nikad uzeo novu, mislim i nisam finansiski u mogucnosti. a za 2 3 godine, ce se moci naci polovna do 100K na satu a cijena mnogo jeftinija, ocuvana, da uzmes i da se nauzivas!

Član
eeddiinn je napisao(la):

Ja mislim da nisi upravu da su auta uvezena iz vana očuvanija nego ova koja su kupljena u BiH. U svakom slučaju vani se puno, puno više prelazi. Na satu 90.000, a ono prešlo pola miliona.

Vani da valja moraš platiti bez obzira na godine...Te bajke jeftino a dobro ne postoje!!! Ja kontam ti tražiš Jeep kad ono toyota ;)

eeddiinn je napisao(la):

Ovo sto sam rekao ne odnosi se na ove auto kuce sto uvoze pa prodaju, nego da odes licno i da kupis, pa znam X slucajeva, ljudi spreme pare, odu gore imaju neke familije, i dovezu auto boli glava, kao iz fabrike! A ovo sto uvoze auto kuce, su pretezno kacana lupana auta, za njih se slazem da su presla ihaha,!

Član
Pa naravno, sve ono što kod nas dođe to je izvozano, izudarano, isječeno itd. A ono što valja masno se plaća i to puno više nego kod nas.

Član
I svabu kad pitas koje je najbolje auto on kaze novo:icon_smile:, stim se slazem to je u redu, ali opet stvar ukusa kao sto ti kazes, npr ta skoda sto je kod tebe na slici, ja je nebi nikad uzeo novu, mislim i nisam finansiski u mogucnosti. a za 2 3 godine, ce se moci naci polovna do 100K na satu a cijena mnogo jeftinija, ocuvana, da uzmes i da se nauzivas!

Pa kada budeš u mogućnosti da kupiš novo, ja mislim da ćeš dobro da razmisliš šta da kupiš, koliko ćeš da vozaš, za šta ti treba itd. I ja sam isto prije mislio da je nabolje polovno 2, 3 god staro, to je očuvano, slušat će itd. Nikada neznaš šta kupuješ koliko god si pažljiv, provjeravaš, voziš kod majstora to opet ostaje mačak u vreći. A onda se opet zapitaš zašto neko prodaje auto 2 god. staro. Nije octavia neko atraktivno auto koji će neki guzonja kupiti da se malo fura pa proda, mora tu biti neka druga caka.

Član
e jebiga ljudi, ode tema u banau, jebat je,ako treba napravit temu u OFF Topicu i eto ako ne onda moze lock!

Legend
Sto se dzipa tice, toyota ti je po meni super izbor, ali mislim da je precijenjena, jednostavno previse para (opcenito toyota)..

u zavisnosti od toga, koliko novaca imas, mozda da pogledas i ostale modele, tipa freelander, kuga, tiguan i slicna auta..