ispravljanje alu felgi? gdje?

ispravljanje alu felgi? gdje?

Početnik
eh chuneri, imam 4 felge za ispravit, imaju dvije malo vise krive, dvije manje pa mi treba info gdje to da odradim? Senadu u visoko sam vec nosio prije, nisam bas zadovoljan..ima li igdje drugo da to odradim?
i da, pjeskarenje istih, gdje to odradit?
Ali treba mi negdje ovdje u srednjoj bosni, od Zenice do Sarajeva, ne dalje?

Član
imaju oni likovi "Braca" u Rajlovcu, rade ispravljanje solidno... meni su odradili moje felge i bio sam zadovoljan, usput su mi ispolirali i falceve :D... Realno, zesci su dzindasi i strasno su neljubazni ,s njima je teska komunikacija ali rade posao za relativno malu lovu... Skuplja, ali daaaleko kvalitetnija varijanta ti je Jura iz Brnjaka kod Kiseljaka... to ti je udaljeno nekih 30km od ilidze... Licno poznajem coveka i znam da radi cuda i sa slomljenim felgama, korektan je ali i naplacuje masno svoj kvalitet...
Radi uvida u situaciju, ja sam ispravljanje kod "Brace" platio 70KM za sve cetiri (jedna je bila malo kriva :D), dok mi je Jura i pored prijateljske osnove trazio 120KM.

IGY

Član
da jura je preskup ali odradi posao da valja
mada i braca rade dosta dobro skoro pa isto za manje para

sta je s ovim frajerom iz Visokog :icon_rolleyes:
noke je kod njega radio i zadovoljan je bio,pa vidi sa njim...

Član
Ja sam radio kod Senada u Visokom, odradio je sve extra, felge kao nove.
Radio sam sve 4, jedna je bila udarena, ispravio je, sredio.

Ja sam prezadovoljan.

Početnik
i da, gdje cu ih odnijet na pjeskarenje, da se ne patim sam da skidam lak, ako ima gdje u okolici Sarajeva, pa do Zenice...?

dizem temu iz mrtvih :icon_biggrin:

Taj servis "Braća" u Rajlovcu, gdje se nalazi zna li ko, trebao bih ispraviti felgice ali u centru su krive, zna li ko rade li momci to????

Legend
Braca se nalaze tamam malo prije skretanja za robot,autootpad far i slicno, sa desne strane, znaci prije onog skretanja preko sina na 50tak metara sa desne strane iz pravca grada prema rajlovcu..

sto se njih tice, meni su jednom radili obruc i nisam bas bio zadovoljan, nisu temeljiti, odradio je on to, ali je osavio previse grubo pa sam ja morao 3 dana smirglati i ravnati.. zatim sa druge strane nije stavio dovoljno, nije nicim provjerio je li dobro odradio rub itd itd..

poslije toga sam otisao kod senada, nije ni on neka otimacina, al je fino poravnao rubove, izbalansirao felge, ali opet taj rub koji sam nosio braci nije bio uradjen kako treba, na kraju sam morao kupit novi.. tako da znas da mu moras sve fino objasnit, i slobodno mu se zali pri preuzimanju ak ne uradi kako treba ;)

hvala na info, sutra odoh do njih da vidim mogu li mi uraditi to, ako budu mogli ljepota, jer ovima kojima sam ja nosio ne rade ovo ispravljanje kad je kriva u centru, ne po rubovima, tako da vidicemo, ako ih isprave da se mogu voziti da ne tresu barem do 100km/h bice extra, jer sad kakve jesu tresu na 40km/h :D