meni se desila ista (slicna stvar)
vozim se od gorazda prema foci, i u naselju idem nekih 70tak km/h, kad izlijece majmun ispred mene, iz grma bukvalno, zaustavlja me .. ajd ja stanem na neko improvizovano prosirenje..
i ajd stanem ja, on meni kao dobar dan dokumente, ja normala sve ono, iako sam bio isfrusriran nacinom na koji me zaustavio (nema auta, nije obiljezeno mjesto zaustavljanja, cunjevi, nista nista..) i govori on meni znas li razlog zaustavljanja, reko neam pojma, kad on na motorolu, kolega koliko je isao ovaj sa crnim golfom (golf je tamno plavi) kaze ovaj odozgo sa brda (bukvalno se popeo na brdo i cilja tamo negdje 2-3km ne znam tacno domet) kaze onaj odozgo 89km/h, bio sam u trecoj, sto znaci da sam trebao biti fakticki u blokadi da bih isao toliko, i odmah skontam da lazu..
i ajd povuci potegni, kazna ovolika, onolika, poce on nesto izmisljati, i ja mu pobijem dokaze, kazem mu kako sam vozio, sta gdje , da nema sanse da sam vozio tako, kad onaj odozgo opet dojavljuje, bijeli kadet ide 83 km/h, i on istrca na cestu i zaustavi njega iza mene odmah, i nastavi ovamo samnom, i ajd govorim mu ja, reko jel taj aparat (radar) ima memoriju, kaze on nema, pa reko onda kako ces znat koliko sam ja isao, on se sjeba, gleda u mene, kaze koliko sam ja ono tebi rek'o, reko ne znam , nisam zapamtio, kad on na motorolu, koliko je isao onaj crni golf maloprije (ja reko nije crni tamno plavi je), kaze ovaj gore sa motorolom ma sta ja znam, nisam ti ja anstajn :lol:
i ajd povuci potegni, kaze on meni pisem ti ja kaznu, reko ajd pisi, idemo sudiji za prekrsaje, pa ti dokazi da sam ja isao tako, a ti meni samo ostavi broj akreditacije, da te ja mogu ostavit bez posla, kae on sta, reko fino mi samo napisi broj akreditacije, ili svoje ime, sad cu ja gore medjunarodnoj policiji da prijavim na koji nacin se odnosite prema ucesnicima u saobracaju, kad se on usuti..
i ja uzmem one dokumente, i lagano :123::123: