iskustvo zimi:zimske gume Gislaved

iskustvo zimi:zimske gume Gislaved

zanima me dali je ko imao iskustav sa gumama marke Gislaved,po netu sam nasao da nisu najskuplje a ni najjeftinije,nekako srednja klasa...radi se o zimskim gumama dimenzija 205 55 16,eto tako..
hvala na svakoj sugestiji...pozz

Član
nermine nemoj te jeftine gume,ipak vozis suprugu i dijete u autu,uzmi kako treba 4 zimulje i rahat si ;)

lov2xlr8 je napisao(la):
nermine nemoj te jeftine gume,ipak vozis suprugu i dijete u autu,uzmi kako treba 4 zimulje i rahat si ;)

nisu druze ove Gislaved noname marka,ovo je svedski proizvod i ima tradiciju...danas sam bas pricao sa covjekom koji na volvu vozi s tim gumama(covjek je iz kladnja i svi znamo kakve su tamo zime) kaze da je zadovoljan i da vec duze koristi ove gume,prije je vozio na savi i debici i kaze da je za klasu bolja Gislaved...
mene je malo prepalo ime jer mi djeluje malo ko istocni jezik,reko da nije kakvo hu-fu-jashimatsu kinesko smece...izgleda nije...

http://www.reifentest.com/pkw_winterreifen/gislaved/eurofrost_3/index.html

MTR

Član
Vlasnik Gislaveda je Continental , gume se prave u Njemackoj i Portugalu i rade se samo za trzista Nordijskih zemalja i Kanade , sto znaci - uzimaj to je prava guma za snijega i leda

http://www.gislaved-tires.com

Član
koja je cijena tih ginslaved kod nas?

ako se rade za skandinaviju i kanadu, moraju biti dobre, nase zime su mala maca naspram njihovih :lol:

citao sam ja na ovo stranici od MTR-a,ali reko da vidim jel ko okusio po nasim cestama...
covjek koga sam ja pitao je u kladnju(karaula) io kaze da su dobre...

po indexu brzine su dozvoljene za brzine 210KM/h,znam da je debica dosta nizih indexa oko,pa reko moze biti samo bolja....
neznam Limpi koja je cijena guma,ali po ovome na net-u su 205 55 16 oko 80-100eura...

MTR

Član
Inace moj badjo zivi u tom gradicu u Svedskoj ( Gislaved ) i oni na Volvu S60 mecu te gume ( ima i tu fabrik ) , kaze da valjaju

Facebook je cudo hahahhahahhaha , sad pa sad odgovor dobijes

Član
ma sepet guma ba,ne mozes porediti gislaved i continental a isto tako ni savu i goodyear
jebes zimsku s kojom ne mozes voziti 200 autoputem ;)

ne mora znaciti ako je neciji amidja dajdza vozi u svedskoj na svom volvu da je dobra guma.
ako moj amidja na rs6 stavi savu s3 ne znaci da ona valja

nemoj da se amidja neciji uvrijedi samo poredim.

i one ocjene su jako loše,ne gledaj zvjezdice nego ocjene