Iskustva sa autima:Skoda Octavia;Mercedes-Benz W203 facelift

Iskustva sa autima:Skoda Octavia;Mercedes-Benz W203 facelift

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Zasto ne i BMW serije 3 ili Alfa 159. To ti je ta klasa automobila.
E90 linija mi je pravo lijepa,al' posto preferiras dizlo, onda ovaj 320d iz 2006 ima 163KS. Testirali su ga od Londona do Pariza i nisu osjetili nikakav poseban umor, sto znaci da je auto komforan za voznju. Upravljivost ne trebas ni pitat, poznat je u klasi kao automobil s najdirektnijim upravljanjem... Cjene odrzavanja??? Ne bih ti znao rec, mozda neki vlasnik doticnog da napise koju. Mislim da ne odstupa od Merca...

Alfa 159 sa 1.9JTD motorom od 150KS neka mjera. Motor jako pouzdan i izdrzljiv, mal' je i potrosac. Sad opet stvar je koliko volis Alfu..??:D

To bi bili automobili koje bi ja gledao da su u toj klasi...

PS. Ne kazem da je tvoj izbor koji si naveo pogresan, samo sam naveo dva primjera da razmislis i o njima... Ako zelis naravno...:icon_biggrin:

Član
TuLe je napisao(la):
pa jusufe, sto odma ne rece da hoces A4 :D sve na aVdiji (kod mene 2004god A4) sto sam radio, radio sam u inter autu. recimo mali servis ti je 280 maraka. grijac jedan otiso, to mi zamjenili 15 maraka, diskove zadnje trebam sad mjenjat, 95km je jedan (ako se dobro sjecam), a imas zamjenske neke oni su cini mi se 45km. dalje nekih kvarova nisam ni imao, ustvari tek kad sam ga kupio, kroz mjesec dva cistio turbinu, prethodni vlasnik zasro sipajuci pogresno ulje (kazu da je to razlog, pa ko ce im sad vjerovat nek izvoli). sta god te u vezi A4 zanima, slobodno pitaj...;)
hvala tule, ovo sto si mi rekao su bas informacije kakve mi trebaju, :cool::cool::cool::cool:
dogovoricemo se onda jednom kafu da pijemo, pa da malo pogledam tog audija, zainteresovao sam se :icon_smile:

arminnn je napisao(la):
jusuf je napisao(la):
gaga je napisao(la):
ovakvog W203 pre-facelift niposto ne uzimaj
FL moze doci u obzir, C220, ili C320 CDI sa manuelcem :icon_biggrin:

i da, W203 FL ako je u dobrom stanju, skuplji je od nove Octavije ;)
U obzir dolazi w203 FL, dakle 2005. godiste i mladje, i naravno znam da je merc skuplji od oktavije, nisam ih cjenovno ovdje svrstao, nego po nekom drugom kriteriju ;)

sve ti je haman covjek rekao al velika je razlika izmedju octavie 2005. god. i merca oko 10 milja da valja;)

ima moj drug C200 2003. god. 60 000km presao 27000 KM znaci vozi godinu bez marke pa izvoli:D
pa naravno da znam da je velika razlika izmedju ta dva auta, i u cijeni a i u svemu ;)

George je napisao(la):
E ovako oba su dobra neces pogrijesiti koji got odaberes, skodu uzmi 1.9 tdi 105 ks extra ide za onako veliko auto vozio sam je bio par dana a većinom su ta motorizacija iz golfa V tako da dosta dijelova paše, a merc je merc ja bi ti preporucio 220 cdi ili 200 cdi a od benzinaca 180 njih ti ima najviše tako da ćeš dosta moći i polovno naći da nemoraš kredit dizati zbog dijelova :lol: sretno ;)
ako bude merc, bice c220 cdi, ne bi benzinca
oktavija mi je jako lijepo auto, naravno da nije kvalitetna kao merc, vidjecemo, jos uvijek su sva auta na razmatranju ;)

hvala na odgovoru :cool::cool:

Nelle_G je napisao(la):
Zasto ne i BMW serije 3 ili Alfa 159. To ti je ta klasa automobila.
E90 linija mi je pravo lijepa,al' posto preferiras dizlo, onda ovaj 320d iz 2006 ima 163KS. Testirali su ga od Londona do Pariza i nisu osjetili nikakav poseban umor, sto znaci da je auto komforan za voznju. Upravljivost ne trebas ni pitat, poznat je u klasi kao automobil s najdirektnijim upravljanjem... Cjene odrzavanja??? Ne bih ti znao rec, mozda neki vlasnik doticnog da napise koju. Mislim da ne odstupa od Merca...

Alfa 159 sa 1.9JTD motorom od 150KS neka mjera. Motor jako pouzdan i izdrzljiv, mal' je i potrosac. Sad opet stvar je koliko volis Alfu..??:D

To bi bili automobili koje bi ja gledao da su u toj klasi...

PS. Ne kazem da je tvoj izbor koji si naveo pogresan, samo sam naveo dva primjera da razmislis i o njima... Ako zelis naravno...:icon_biggrin:
Jako lijepa oba auta koja si naveo, pogotovo Alfa, ali ne bi ni jedno od njih
Alfa mi je prelijepa, ali treba i nesto vise od ljepote da mi se svidi da bi uzeo (ne kazem da je los motor i ostalo, samo eto, mislim da ja nisam dorasstao Alfi)

Hvala u svakom slucaju na prijedlozima ;);)

Član
Druze kazu ljudi mercedes je auto i na klocnama :icon_biggrin: Ja imam w203 2002 gp i prezadovoljan sam . Osim par sitnica nisam imao velika ulaganja za do sad predjenih 36000 km za 11 mjeseci . Sto se tice odrzavanja nije uopste toliko skup koliko ljudi misle jer uvjek mozes kupiti zamjenski dio koji je dosta dobrog kvaliteta i koji ima garanciju ... Raspitaj se za dijelove pa ces viditi da nije strasno ..

Član
Bojan79 je napisao(la):
Druze kazu ljudi mercedes je auto i na klocnama :icon_biggrin: Ja imam w203 2002 gp i prezadovoljan sam . Osim par sitnica nisam imao velika ulaganja za do sad predjenih 36000 km za 11 mjeseci . Sto se tice odrzavanja nije uopste toliko skup koliko ljudi misle jer uvjek mozes kupiti zamjenski dio koji je dosta dobrog kvaliteta i koji ima garanciju ... Raspitaj se za dijelove pa ces viditi da nije strasno ..
Hvala na informaciji, bas cu otici da vidim malo po radnjama koliko su dijelovi za merca, a koliko za neka druga auta, pa da malo uporedim;)

Član
Uporedi i iznenadices se ... Par primjera : mjenjao sam vodenu pumpu , u ovlastenom servisu kosta 300 km a zamjenska od 90 do 120 km . Kontam sta da radim i odlucim za tu od 90 km koja ima 1 god garancije pa sta bude da bude . Stavio sam je prije 10000 km i do sad sve ok ! Diskove i plocice sam mjenjao , takodje zamjenske od 120 km . Presao sam do sad 34000 km i takodje sve ok ! Kupi auto koje se tebi svidja jer kako kazu j*bes auto za kojim se ne okrenes kad ga zakljucas :lol:

Član
usporedba ova dva automobila u klasi,cijenovnom rangu je totalno nerealna.Sve to štima dok imaš samo redovne "male" servise...dok se ne dogodi neki veči kvar ili "zahvat".
Za skodu ti mogu reč da ima dosta problema sa zamašnjakom,al opet ...sve je to kako naletiš.U cijenu održavanja ti ulazi i nenadana ulaganja kad te netko opizdi na parkingu pa usporedi si onda sam ..npr. kolko je far od octavie a kolko od mece ili bilo koji drugi element..za popravit u vlastitom trošku nakon "nepoznatog počinitelja".
Meca je meca,al po meni bolje uzet mlađi auto s manje km za istu cijenu nego neki koji je pretrčao ohoho km...i sad te čeka pravo ulaganje i krpanje s nekim zamjenskim dijelovima pošto origigi košta ko zlato.
Tak da,usporedba ova 2 auta nikak ne drži "vodu" jedino ako misliš se vozit dok eventualno nekaj ne rikne ili ko neki koje sam poznavao ...vozili neke slične opake aute,imali uvijek mallboro kutiju kod sebe,cuclali jednu kolu jer za rundu nisu imali a htjeli su bit viđeni..a ni za regu nisu imali.
To ti je ko da pitaš pravog vlasnika bembure 330i kolko mu troši? Pravi vlasnik tj. onaj ko ima za takav auto će reč da mu se hebe za potrošnju...bitno je kolko ide!!
Dok će oni fake raspravljat jel oko 7,8 ili 15.
Želje su jedno..al realnost je nešto sasvim drugo...tak da po meni ova tema o usporedbi ova dva auta i cijenu njihovog održavanja nema nikakve veze.
Ili imaš za mecu ili nemaš.

Član
hakkler je napisao(la):
usporedba ova dva automobila u klasi,cijenovnom rangu je totalno nerealna.Sve to štima dok imaš samo redovne "male" servise...dok se ne dogodi neki veči kvar ili "zahvat".
Za skodu ti mogu reč da ima dosta problema sa zamašnjakom,al opet ...sve je to kako naletiš.U cijenu održavanja ti ulazi i nenadana ulaganja kad te netko opizdi na parkingu pa usporedi si onda sam ..npr. kolko je far od octavie a kolko od mece ili bilo koji drugi element..za popravit u vlastitom trošku nakon "nepoznatog počinitelja".
Meca je meca,al po meni bolje uzet mlađi auto s manje km za istu cijenu nego neki koji je pretrčao ohoho km...i sad te čeka pravo ulaganje i krpanje s nekim zamjenskim dijelovima pošto origigi košta ko zlato.
Tak da,usporedba ova 2 auta nikak ne drži "vodu" jedino ako misliš se vozit dok eventualno nekaj ne rikne ili ko neki koje sam poznavao ...vozili neke slične opake aute,imali uvijek mallboro kutiju kod sebe,cuclali jednu kolu jer za rundu nisu imali a htjeli su bit viđeni..a ni za regu nisu imali.
To ti je ko da pitaš pravog vlasnika bembure 330i kolko mu troši? Pravi vlasnik tj. onaj ko ima za takav auto će reč da mu se hebe za potrošnju...bitno je kolko ide!!
Dok će oni fake raspravljat jel oko 7,8 ili 15.
Želje su jedno..al realnost je nešto sasvim drugo...tak da po meni ova tema o usporedbi ova dva auta i cijenu njihovog održavanja nema nikakve veze.
Ili imaš za mecu ili nemaš.
druze, nisam ja toliko blentav da ne znam da su ova dva auta dvije razlicite klase, kriteriji po kojima sam ova dva auta naveo su daleko od toga da ih smatram "suparnicima" , i ne znam zasto velika vecina ovdje ima to neko misljenje da auto kupujem da bi bio vidjen, to je zadnje zbog cega bi kupio bilo kakvo auto! da sjednes sa mnom na kafu, pa da ti ispricam zasto su se ova dva totalno razlicita auta nasla u hajde da tako kazem usporedbi, bilo bi ti jasnije, ovako javno mi se ne da raspravljati o tim stvarima, a ako te bas zanima zasto, eto napisat cu ti pp, i objasniti ;)
da si malo bolje citao moje postove iznad, mislim da ne bi pisao ovo sto si pisao, jer sam vec odgovarao na slicna pitanja, ali evo opet cu, nema veze.
zelim da znam jel mogu sa svojom (buducim) finansijkom situacijom da odrzavam auto kvalitetno, naravno da je merc zelja, ali ako ga necu moci odrzavati, necu ga ni kupiti, vrlo jednostavno, da sam jedan od ljudi koji uzimaju nesto "posto/poto" ne bi ni pitao za savjete, nego bi ga kupio i vozao se da me ljudi vide dok auto ide, a kad bude trebalo sta vise uloziti u njega, "uvaliti" ga nekom drugom i tako dalje...

Član
očito si se našao uvrijeđenim vezano za drugi dio mog posta a koji je bio podkrijepljen postovima o zamjenskim dijelovima...a vidim da i sam pišeš da ako nečeš moč ...riješit češ ga se i frknut nekom..tko će to moči.
Auto sam po sebi je trošak a realno meca je nasuprot skode 3 naprema 1.
Nazovi bilo koji ovlašteni ili nekog lokalnog majstora pa usporedi sam cijene.
I dalje sam mišljenja da bolje uzet mlađi auto s manje km...za istu lovu nego neku mecu s mali milion km..bez obzira na njegovu kvalitetu koja je prati.
Ili ako si u mogučnosti piknut novo.
Ako je za birat za istu lovu uzet Skodu 2,3 godine staru ili mecu 7,8g...moj glas ide za Skodu(ne zato jer vozim sličnu)
Imamo svi snove...al treba se i koji put probudit.Netko je napisal da jebeš auto ak se ne okreneš za njim kad ga zaključaš.Slažem se stim..gušt je gušt..al on se plača.Opet kažem fučkaš sve to ak mi auto stoji doma jer nemam za izmjenu zupčastog ili nekog drugog elementa jer mi je to too much preskupo.

Član
hakkler je napisao(la):
očito si se našao uvrijeđenim vezano za drugi dio mog posta a koji je bio podkrijepljen postovima o zamjenskim dijelovima...a vidim da i sam pišeš da ako nečeš moč ...riješit češ ga se i frknut nekom..tko će to moči.
Auto sam po sebi je trošak a realno meca je nasuprot skode 3 naprema 1.
Nazovi bilo koji ovlašteni ili nekog lokalnog majstora pa usporedi sam cijene.
I dalje sam mišljenja da bolje uzet mlađi auto s manje km...za istu lovu nego neku mecu s mali milion km..bez obzira na njegovu kvalitetu koja je prati.
Ili ako si u mogučnosti piknut novo.
Ako je za birat za istu lovu uzet Skodu 2,3 godine staru ili mecu 7,8g...moj glas ide za Skodu(ne zato jer vozim sličnu)
Imamo svi snove...al treba se i koji put probudit.Netko je napisal da je*eš auto ak se ne okreneš za njim kad ga zaključaš.Slažem se stim..gušt je gušt..al on se plača.Opet kažem fučkaš sve to ak mi auto stoji doma jer nemam za izmjenu zupčastog ili nekog drugog elementa jer mi je to too much preskupo.
ma sta cu se nac uvrijedjenim, nego sam na slicno pitanje vec odgovorio pa mozda zato...a to sto sam rekao vezano kad se pokvari proslijedit da nekom dalje, malo si me pogresno shvatio, da nekim slucajem kupujem auto da neko samo vidi da imam to auto, tako bi uradio, a posto ne kupujem auto zbog toga, necu to nikad ni uraditi.
snove treba ispuniti ako su u granici tvoje realnosti, ali ako su daleko od toga, onda...biti zadovoljan onim sto mozes, a kako je krenulo sa svim ovim, imam osjecaj da cu kupiti nesto deseto, sto nikako nije u planu :lol::lol::lol:
ovo boldirano je kljuc cijele moje teme, drago mi je da si to napisao ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.