Iskustva Mercedes-Benz ML 430

Iskustva Mercedes-Benz ML 430

Član
Zanima me iskustvo nekoga s ovim autom, kakav je motor, mjenjac (automatik), potrosnja, mogucnost ugradnje plina i koji bih bilo dobro ugraditi. Nemam nikakvog iskustva sa Mercedesovim vozilima, bilo kakva pomoc je dobro dosla. Model je iz 2001. godine sa full opremon, koja mu je realna vrijednost...

Sto se tice ML-a samog, to je odlican auto, sto se tice samog ML430 to je vec diskutabilno, ti motori pokazali su se jednostavno ''onako'', ni dobri ni losi. S obzirom da je V8 ocekuj neku standardnu potrosnju od 16 litara (najmanje), plin dobar kosta najmanje 800 eur BRC ili Lovato, a naravno ima i za 300-400 eura neke upitne marke. Onda, ako nemas dobru platu nemoj ni razmisljati, jer realno preskup je za odrzavanje, znaci ako nemas neka velika primanja radije razmisljaj o C ili E klasi, jer su oni prihvatljivi za odrzavanje.
Sto se tice cijene, posto 430 modeli ne postoje u face-lift varijanti, ne znam kakvo da je stanje i kakva da je oprema, realno, trenutno za kes ne vrijedi vise od 11-12000 eura, ni cent vise....

Član
Sto se potrosnje tice i mislio sam da je tu negdje, zbog toga bih i isao na plin.Jel ima nesto na sto posebno treba obratiti pozornost, danas sam auto probavao i cinilo mi se sasvim ok. Kazes mi da je motor "onako" jel imaju neki problem..

MTR

Član
u osnovi sve 430-tke su dobre ,sve iza 1999 , kad je uradjena restruktura u Alabami ( gdje se vecina i prizvede ) i dio proizvodnje prebacen u Graz, 268 ili 272 KS koji je ? Samo jaruga ako nisi spreman sa keshom za odrzavanje ne upustaj se u taj sport .

samo provjeri po broju sasije da li je proizveden u Alabami ili u Grazu u Austriji .

Član
To je ovaj sa 272 ks, shvacam da je odrzavanje skupo ipak je v8. Jedan mi kaze da su 430 dobri a drugi da su motori "onako", gdje bi ga najbolje bilo odvuci da provjerim u kakvom je stanju

Član
Pa odes fino prvo u Lasva komerc da ga dobro pregledaju ako ima nesto osteceno..pregledaju kilometrazu..:cool:;)

MTR

Član
jubix je napisao(la):
Pa odes fino prvo u Lasva komerc da ga dobro pregledaju ako ima nesto osteceno..pregledaju kilometrazu..:cool:;)

Jubix , jesi ikad ista vozio kod njih na servis , i da li znas da su skuplji od najskupljeg servisa u Njemackoj .

Druze opleti u Zenicu na Brist kod Jusica nek to dobro pregleda