Info za BBS RS 009 5x112, 8X16, et11.

Info za BBS RS 009 5x112, 8X16, et11.

Početnik
Da meni odgovaraju na auto, i ja bih ti rekao da ne mozes uzeti vise od 300 KM, pa bih ih ja uzeo i zaradio.. :D
minimalno 600 KM, nikako ispod, vjeruj ;)

Član
Soma maraka druže...soooma. Ove felne su prava retkost. Naravno da ih u BiH neće retko ko jer se ovde vozi Škodilak i VW
Ja sam prošle godine išao čak u Tomislavgrad da spašavam jedne sa otpada...ali zakasnio sam. Otišle su u kazan:D
Sad trenutno imam AMG Hammer, al da ih nisam nabavio, verovatno bih ti bio mušterija ako su približno mojima sa slike

Član
BMWE i ti ga sad pretjera soma maraka, a cuj jedva prodao za 330 KM??? Pa kakva je to nuzda bila dati za takvo male pare, ili mozda ni ti tad nisi znao o cemu se radi :icon_question: :lol::lol::lol:
BTW u svakom slucaju sa tim felama neces pogrijesit, a sto mu vise cijenu spustis, svakako bolje prodjes. Trenutna situacija je malo teska, zivot je sve skuplji ali za pravu lovu se isplati cekati i pravci kupac. ;)

Član
dzinn16v je napisao(la):
vw_damir je napisao(la):
dzinn16v je napisao(la):
Naravno....zato jer ekipa iz HR zna sta je RS felga....ovdje da ih prodajes za 100E pitali bi te da ih dovezes o svom trosku:D
Ako imas ista love uzmi to...felge ce se prodati 99.9% za 500km...da imam ista para viska,i da nemam vec jedne RS-ice u kuci nebih se mislio sekunde;)

Ida jedan logo BBS na cepu je 20-ak eura

ma ja hrvati su bogovi za sve, pogotovo BBS a narod u bosni nema pojma o zivotu
ne seri zivota ti.;)

errore jara', prosle godine je iste takve sa tim promjerom rupa u nekom srednjem stanju moj komsija prodao za 650KM
tako da se nemoras brinuti hoces li ih prodati:icon_smile:

Eto nek ti znas....ovim citatom sto si ga oznacio nisam mislio na hrvate i na bosnjake ako si mislio da ponizavam bosance ili nesto tako...
a ako mislis da nisam u pravu imas tu na forumu topic PIK FAILS pa malo procitaj ....

Pa ti si mentalno ogranicen ako mislis da sam ovim postom mislio na Hrvate i Bosnjake.
Normalno da sam mislio na Bosanski narod u cjelini bez obzira na naciju, jer kad si rekao "narod OVDJE" mislio si na cjelokupni narod ove drzave ukljucujuci sebe i mene, a zaboli me kar'na sta si po nacionalnosti, jer to svakako nije tema ove price, mozes biti i Poljak, a ja Senegalac, svejedno... : )
Ako opet nisi shvatio, to je tvoja stvar... ne morate se pojedini odmah na nacionalnu osnovu primat;)

Da ne duljim, nemam nista protiv tebe... tvoj post mi je bio trn u oku, morao sam reagovat i kraj price.
Ponavljam drugu erroru, felge sigurno mozes prodati za solidne pare.

Član
Opusteno ljudi, ajmo doci do zakljucka i reci da fele vrijede 500- 600km bez cepova, jer nisu u losem stanju. Eh sad stvar ce biti kako cu ja proci sa kombijem, ako se cijena spusti dolje koju marku mogu ici na 500, ako ne onda ne mogu. Zato cu malo sacekati, necu srljati nece li me nazvat i reci daj tu koju si ponudio i tocka. I onda fele mogu ici na 5 -6 stoja, koliko je razumno za navedene i za njihovo stanje.

Član
Merrro je napisao(la):
BMWE i ti ga sad pretjera soma maraka, a cuj jedva prodao za 330 KM??? Pa kakva je to nuzda bila dati za takvo male pare, ili mozda ni ti tad nisi znao o cemu se radi :icon_question: :lol::lol::lol:
BTW u svakom slucaju sa tim felama neces pogrijesit, a sto mu vise cijenu spustis, svakako bolje prodjes. Trenutna situacija je malo teska, zivot je sve skuplji ali za pravu lovu se isplati cekati i pravci kupac. ;)

Ta felna sa tim dimenzijama je mogla samo na W123, W126... i W107 kojih sam se u to vreme rešio. Imao sam još par setova felni i samo su zauzimale prostor...prodavao sam ih za mnogo više para ali je na kraju cifra spala na 330:icon_biggrin: . Naravno da sam znao šta su BBS RS jer sam ja mnogo stariji iskusni čika nego što očekuješ:icon_biggrin:

Momci, ruka ruci:smajli24:
Volim teme gde se spominju ove retro lepotice

Član
Da se vratimo na temu. Nema svaki model RS ica tako ekstremnu cijenu ( u dijelovima sve vrijede ako su dijelovi bez ostecenja lomova i varova ) Felge sa rasponom sarafa 4x108 i 4x100 mozes prodati za cijenu koliko zines, ako su sirina 8-9j onda cijena jos jaca, onda dalje ET felge to jako suzava izbor vozila na koje te felge mogu ici dali sa redrilanjem prepravkom glavcina ili na adapter ( svaka solucija prepravke je od 100eura pa navise ) oblik srca felge isto diktira mogucnost redrila ( ravni dosjed ili sa mostovima)... i tako dalje i tako dalje. Cijene na ebay su takve ali treba pogledati stanje tih felga i ove gornje navedene faktore pa vidite da utjecu na cijenu svi navedeni.
A sto se tice trzista balkana u BiH ces ove felge prodati nekom ljubitelju i poznavatelju materije, u HR ekipa ima puno vise novaca na raspolaganju i volje za tim skupljim felgama i spremni su platiti. Slovenci su jos ludji lik je osobno dosao iz ljubljane po jedne RS ice za mnogo masne pare bez prigovora i otisao sretan ko mala beba. Da sam ih stavio na BH oglasnik samo bi se smijali...
Eno primjer Beljo prodaje svoje za 1000e sa novim gumama na piku komentara brdo da je lud za cijenu ima novih replika po 800 i to 18ke hahaha. Ali treba shvatiti da je RS u losem stanju samo OK osnova za sredjivanje i jako kvalitetna felga , ali ako nema mogucnosti za prepravku i ugradnju uz odgovarajuce uvjete na odgovarajuce auto imas i uzi krug kupaca samim time i cijena pada.
Uglavnom slike posalji na PM kad vidis sta i kako pare su spremne :D trebam jedne za napraviti stol u dnevnom boravku

bmwscaner je napisao(la):
Da se vratimo na temu. Nema svaki model RS ica tako ekstremnu cijenu ( u dijelovima sve vrijede ako su dijelovi bez ostecenja lomova i varova ) Felge sa rasponom sarafa 4x108 i 4x100 mozes prodati za cijenu koliko zines, ako su sirina 8-9j onda cijena jos jaca, onda dalje ET felge to jako suzava izbor vozila na koje te felge mogu ici dali sa redrilanjem prepravkom glavcina ili na adapter ( svaka solucija prepravke je od 100eura pa navise ) oblik srca felge isto diktira mogucnost redrila ( ravni dosjed ili sa mostovima)... i tako dalje i tako dalje. Cijene na ebay su takve ali treba pogledati stanje tih felga i ove gornje navedene faktore pa vidite da utjecu na cijenu svi navedeni.
A sto se tice trzista balkana u BiH ces ove felge prodati nekom ljubitelju i poznavatelju materije, u HR ekipa ima puno vise novaca na raspolaganju i volje za tim skupljim felgama i spremni su platiti. Slovenci su jos ludji lik je osobno dosao iz ljubljane po jedne RS ice za mnogo masne pare bez prigovora i otisao sretan ko mala beba. Da sam ih stavio na BH oglasnik samo bi se smijali...
Eno primjer Beljo prodaje svoje za 1000e sa novim gumama na piku komentara brdo da je lud za cijenu ima novih replika po 800 i to 18ke hahaha. Ali treba shvatiti da je RS u losem stanju samo OK osnova za sredjivanje i jako kvalitetna felga , ali ako nema mogucnosti za prepravku i ugradnju uz odgovarajuce uvjete na odgovarajuce auto imas i uzi krug kupaca samim time i cijena pada.
Uglavnom slike posalji na PM kad vidis sta i kako pare su spremne :D trebam jedne za napraviti stol u dnevnom boravku

To sam ja govorio i maloprije ali ocito me neki nisu razumjeli....
Uglavnom te felge sto imas vrijede,ali bas kao sto je skener rekao ovdje ih moze kupiti samo pravi zaljubljenik u automobile i koji to moze financijski podnijeti,a takvih nema bas puno...jbg.situacija je takva...

Član
Aha isao sam na to da ih prodajem tu ili u HR, jer je to nekako jednostavnije. Jedne rs-ice sam slao za rijeku i na vw clubu se oglas nije zadrzao ni 2 dana, al i tome je bio razlog cijena, jer sam ih dao na 250€, na sto sam dobio i 200kn na kavu :) Takodjer 16ke, samo nije bio 009 model. Ali ove sada su u nesto boljem stanju od ovih koje navodim, tako da racunam da bi mogao zaradit koju marku na ovom pazaru, pa tako. No dobro, cim to preuzmem, i poskidam, skeneru bit ces obavjesten. Hvala svima za savjete! :)

Početnik
dzinn16v je napisao(la):
Naravno....zato jer ekipa iz HR zna sta je RS felga....ovdje da ih prodajes za 100E pitali bi te da ih dovezes o svom trosku:D
Ako imas ista love uzmi to...felge ce se prodati 99.9% za 500km...da imam ista para viska,i da nemam vec jedne RS-ice u kuci nebih se mislio sekunde;)

Ida jedan logo BBS na cepu je 20-ak eura

http://www.pik.ba/artikal/2822662/bbs-rs-098/

Sto ti onda svoje prodajes u BiH bosancima za 1600 KM :icon_confused: