ima li sony gt500 opciju da gasi pojacalo i pali kad ja hocu?

ima li sony gt500 opciju da gasi pojacalo i pali kad ja hocu?

Član
nabacio sam neku muziku u auto, covjek mi je nacrto semu sve fino, e sad me muci koliki kabal da stavim na + sto ide sa pojacala na radio i koja je to zica na cd-u u pitanju je sony cd, i da li moram stavljati osigurac onaj veliki sa akomulatora sto ide posto imam na pojacalu osigurac, muci me to jer nemam ni kuciste ni onaj osigurac sto dodje tamo, hvala;)

Član
RE: u vezi pojacala u autu ((+) na radio) HITNOOO!!!

sad ne znam kolko je ozbiljna muzika ali sto se tice napajanje ne ici ispod 16 kvadrata (i + i - ista kvadratura). masu mozes spojiti u blizini pojacala na sasiju ili vuci direktno sa akumulatora.
sto se tice signala koristis chinch kablove gdje jedan kraj spajas na player a drugi na ulaze pojacala. Potrebna ti je i remote zica (zica koja daje signal pojacalu ¸da je player ukljucen a i sama pali pojacalo) koja je na player-ima u plvoj boji i ima na sebi oznaku (remote). woofer ili zvucnike spajas na izlaze iz pojacala i to bi bilo to.

na playeru je plava ili plavo bijela zica za signal pojacalu a imas kupit chincheve na kojima ima tanki kabal za signal pojacalu ili ako nemas stavi neki tanki jer nema tu jake struje

Član

ok hvala vam puno danas cu to da skopcam pa cu vam javiti sta je bilo... ;)

Član

skopco sam danas sve extra buba bass ko lud, samo me jos interesuje ovo mogu li nekako na cd-u da namjestim na neku tipku da kad je pritisnem da se bas ugasi i da se upali kad ja hocu;)

mozes ako player ima tu opciju, ako nema na vanjski prekidac prespojis

Član

zen_3dom je napisao(la):
mozes ako player ima tu opciju, ako nema na vanjski prekidac prespojis

u pitanju je ovaj cd sony gt 500, kako da znam ima li tu opciju, ili ako nema kako da skopcam i sta da moze da se gasi ?;)

pa da li ima tu opciju ili nema vidis u opcijama, valjda je logicno,,,,,,
ako ima kontrolu sub, onda vjerovatno ima i opciju paljenja/gasenja sub, ako nema, remote zicu prekines i krajeve na prekidac stavis, prekidac negdje montiras gdje ti odgovara i palis/gasis kada hoces.....

sve sam ti to i gore rekao, eto opet ponovio ;)

Član

zen_3dom je napisao(la):
pa da li ima tu opciju ili nema vidis u opcijama, valjda je logicno,,,,,,
ako ima kontrolu sub, onda vjerovatno ima i opciju paljenja/gasenja sub, ako nema, remote zicu prekines i krajeve na prekidac stavis, prekidac negdje montiras gdje ti odgovara i palis/gasis kada hoces.....

sve sam ti to i gore rekao, eto opet ponovio ;)

ma kupio sam polovan cd nemam pojma nista, ako je neko imao isti ovakav nek se javi da li ima ovaj cd tu opciju....;)

trebo bi imat taj player tu opciju, sjedi, zagrij sjediste i prostudiraj taj player, najlakse je kad sam naucis :lol: