Iceman Project Vol.2

Iceman Project Vol.2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pa da pocnemo, znaci nakon jako uspjesne dvije godine nastupanja sa svojim starim dizajnom (dvije godine za redom drzavni prvak, nosilac titule kralj Balkana te osvojeno trece mjesto na King Of Europe) odlucim se na drasticne promjene na svom ljubimcu( Razlog - Osvajanje titule King Of Europe).

Prvo na red dolaze felge, u pitanju je Brock B12, 17' 9,50 jota nazad, 7,50 naprijed...

S obzirom na sirinu felgi morao sam ponovo da sirim obrve blatobrana da bi to fino stalo...

Rastavljanje kompletne unutrasnjosti

S obzirom na jako veliku ogranicenost sa vremenom u isto vrijeme se auto radilo u razlicitim gradovima BiH, tako da dok je lakirer radio limariju, unutrasnjost se radila u Mostaru a ja sam bio skroz na drugom dijelu drzave u Gradisci kod mojih velikih prijatelja i sponzora projekta firma TAXI-BAR od kojih sam dobio slijedece...

Zadnji Alu spojler, dupli sa mogucnoscu podesavanja down force-a

Ovaj put sam unutrasnjosti posvetio puno vise paznje nego na prvom projektu sve je presvuceno u bijelu kozu

prednja sjedista

nebo

zadnja polica

tapacirung

zadnja klupa:icon_smile:

koza oko mjenjaca, rucne i presvuceni stubovi tj stokovi

prednji naslonjaci za glavu ugradjeni na zadnje sjediste

Tema cijelog projekta je Iceman znaci kombinacija led plave i bijele al je problem bio sto nigdje nisam mogao naci boju koju sam zelio da bude na granici bijele i plave tako da sam na kraju bio primoran da sam mijesam boje dok ne dobijem idealnu ( na to sam potrosio 3 dana i Bog zna koliko litara boje).

Na pocetku sam probao sa bijelom bazom preko koje ide 100% plava perla i na kraju dobijem bijelo sa malim tragovima plave, lijepa kombinacija al s obzirom da imamo vec dosta style auta sa bijelom odustajem od toga...

Član
Nakon sto sam smjesao baby blue bazu pocinjemo sa lakiranjem. Preko baze ide 100% plava perla

Audio sistem

Radovi na tabli

S obzirom da nisam dobio nosace sjedista morao sam da skinem sa svojih fabrickih i zavarim na ova

na kraju kad smo ga sastavili

Zadnjih pet dana prije polaska za Kragujevac na autu se radilo bukvalno 24 sata, preko dana je kod mene i vozam ga od elektricara do mehanicara a preko noci je kod lakirera ponovo gdje je po citavu noc radio na poliranju kompletnog auta vodobrusnim papirom zatim sa tri vrste polir paste.

Pronadji razliku :lol::lol::lol:

Za kraj jedna slika sa poliranja negdje oko 2 ujutro...

OVIM PUTEM ZELIM SE ZAHVALITI FIRMI TAXI-BAR IZ GRADISKE NA MATERIJALNOJ I MORALNOJ PODRSCI, FIRMI SOLONET IZ SARAJEVA, EKIPI IZ POSLOVNICE SEN-SU (BOJE I LAKOVI) I MA-FRA AUTOKOZMETICI.

Član
Predstavljam Vam po prvi put na BH style sceni... AIRBRUSH powerd by zmayich ili kako ga ja zovem Street Picaso:icon_smile::icon_smile::icon_smile:

Par slikica radova:

Sad postaje zanimljivije:icon_smile:

Nakon radova kod Picasa hauba se nosi u komoru na lakiranje...

Nakon komore hauba se napokon vratila na auto

Sve informacije za airbrush mozete dobiti na web stranici www.zmayich-airbrush.com.ba

Član
STIGLE NOVE CIPELE!!!!!:icon_smile::icon_smile::icon_smile:

U pitanju su Tomason TN1 19' sa Pirreli P Zero gumama 225/35 R19'

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.