Hyundai terracan

Hyundai terracan

Član
Eh ovako u pitanju je terracan 3.0 TDI, 2003,godina.Problem je u tome sto auto jednostavno nece da ide preko 3000 rpm, znaci sve extra krene i vuce do 3 milje, i onda odjednom zakuca na 3 milje nece da se pomjeri, auto je islo i na dijagnostiku, majstori ga gledali ali niko ne zna u cemu je problem, moja je pretpostavka da ne otvara turbinu.Molim vas ako neko zna u cemu je problem ili ako je imao slicnog iskustva ili bar da mid a prijedlog gdje da se javim da se to pogleda, bio bih vam veoma zahvalan.UNAPRIJED HVALA

;)

Član
niksa je napisao(la):
Vjerovatno Sto se hyundaia tice imam samo rijeci hvale za njega ;)

Iskreno, ja sam dva tri puta vozio hyundai-ja, ovo je auto, od zeta, pa jbga covjek je sve obisao, a i bas me sad zanima sta mu moze biti, a inace skoro sva azijska auta za mene su VRH ;)

Član
isto je bilo na jednom passatu kojeg je radio moj drug, obrtaji dodju do 3000rpm i dalje ne moze nema sanse
oni su sve zivo mijenjali, cak i maf senzor ali nista nisu dobili
na kraju je bio neki vakuum na turbini

Obrati se Automerc Skoro, nedavno su otvorili salon i servis Hyundai-a u Vitezu, pa vidi sta ce ti oni reci.

Iz iskustva ne preporucujem ''TELEPARTNER'' koji je nekad bio na Stupu sa servisom.:icon_smile:

Član
Rijesen problem, MAP senzor u pitanju, samo smo ponistili gresku na dijagnostici i sad je sve normalno. ;)