Humanitarni Street race

Humanitarni Street race

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
silverstar je napisao(la):
ado svoje misljenje sam ti vec rakao..

sto se test day-a tice, mislim da nije dobra ideja kombinovati humanitarnu manifestaciju sa test day-om, posto kako i sami znate, na test day-u se ne naplacuje ulaz za gledaoce, a i prijave su minimalne...
na test day-u se tesko moze prikupiti bilo kakva ozbiljnija suma, izuzev da publika daje koliko moze, a i to je neizvjesno...

korist u humanitarne svrhe i korist u vidu poboljsanja image-a SR scene jednom ovakvom humanitarnom manifestacijiom moze se samo postici ozbiljnim pristupom i pravom manifestacijom.. sve ostalo bi bilo, 'eto odrzalo se' , ali nikakvih konkrentnih rezultata..

to je moje misljenje...
pozz
I sam uvijek stojim iz Sejinih riječi pa i ovaj put ali ipak mislim daćemo ovo napraviti u sponzore koji su ujedno i sponzori Humanitarne organizacije koju vodim

Iceman je napisao(la):
ADO MOSTAR je napisao(la):
Iceman je napisao(la):
Po meni bi najidealnije bilo da spojite test day i to pa ne znam vidi sa organizatorima istog jesu li raspolozeni za suradnju

Josko i Ekipa AMN "Nitro" su se slozili da se ovo odradi ali sve to nemoze proci bez podrske svih klubova

A znas i sam da je Street Race Team xXx prosle godine organizovao humanitarnu manifestaciju u trajanju od dva dana tako da ne vidim razlog da se ne pojavimo u Mostaru ;)

Znam sve Madžide i znam da ste tu uvijek kad je najpotrebnije
pozdrav za cijeli xxx i sve ostale klubove

Član
Meni nije jasno šta je to "humanitarni" street race? Šta ti Ado podrazumijevaš pod humanitarni? Da sav prihod ide u humanitrane svrhe ili šta?

Znaš li ti prijatelju koliko košta organizacija jednog eventa koji ti spominješ? Minimalno 12-14000 KM ako misliš napraviti bar pristojan event.

Ako ti nađeš sponzore koji su spremni iznijeti taj trošak onda u redu, u pomoći oko organizacije nije problem (mada i tu ima rasprave) ali nitko ti neće doći na humanitarnu utrku razvaljivati auto a nema nikakvih nagrada... Današnja realnost je surova nažalost... :icon_rolleyes:

GocaS6 je napisao(la):
Meni nije jasno šta je to "humanitarni" street race? Šta ti Ado podrazumijevaš pod humanitarni? Da sav prihod ide u humanitrane svrhe ili šta?

Znaš li ti prijatelju koliko košta organizacija jednog eventa koji ti spominješ? Minimalno 12-14000 KM ako misliš napraviti bar pristojan event.

Ako ti nađeš sponzore koji su spremni iznijeti taj trošak onda u redu, u pomoći oko organizacije nije problem (mada i tu ima rasprave) ali nitko ti neće doći na humanitarnu utrku razvaljivati auto a nema nikakvih nagrada... Današnja realnost je surova nažalost... :icon_rolleyes:

Da goca sve je to OK ali ja upravo ovih dana imam sastanak sa čelnim ljudima jakih firmi u našoj državi i većina od tih će da našu humanitarnu organizaciju uplati pare i da sa tim parama raspolažemo samo u slučaju neke organizacije

Početnik
goca i sejo su ti prilicno u pravu..

neki ce mozda doci "razvaljivati" aute, nemam ni ja nista protiv da dodjem..
ali to ti je sitno. sejo je to spomenuo u prethodnom postu pa da te ja pitam dalje, taj prihod za humanitarne svrhe od cega ga ocekujes, uplata vozaca za voznju/style? ulaznica gledaoca ili sponzori?

hajde da vozaci i voze bez nagrade, znaci ono sto uplate da ide za to, to ti nije neka cifra.. jer nema nikakva smisla traziti da se uplacuje od vozaca preko 50km (kad se bune oko vecih uplata za sluzbene utrke, nemas sta ocekivati da ce ti netko placati jos vise za ovo), a svakako ih na to nece doci kao na pravu utrku..

mislim da od sponzora i ulaznica organizator i pokriva svoje troskove organizacije. goca ti je gore spomenuo cifru, niti jedan klub se nece upustiti u taj trosak a da se odrekne novca od ulaznica i sponzora, nidje veze.. nemoze si nijedan klub priustiti toliki minus, poslovanje na vlastitu stetu

ako te neke jake firme zele donirati u humanitne svrhe mogu to uraditi mimo neke utrke..
zato fino detaljno iznesi kako bi funkcioniralo to sve.. -tko-kako-kome-koliko-, onda se eventualno moze gledati dalje.. inace ti sve ostaje na mogucnosti za neki test day kao sto rekoh, sto nije neka lova..
a za konkretan dogovor, rjesava se privatno.. javno bas i ne, osim sto se objavi dogadjaj i par detalja

Član
upravo...

nemoguce je napraviti kod nas humanitarnu trku iz mnogo razloga,gore su neki pomenuti.

I regularne trke kad se prave organizatori jedva pokriju troskove a cesto i u minus se ide bez obzira na sponzore i sve.

Jednostavo nema mogucnosti da se odvoje pare na stranu jer su veliki troskovi svega toga, takmicarima se moraju podijeliti uplate za nagrade, organizator treba sa ulaznicama da pokrije troskove a pare od sponzora jedino da mogu ici za humanitarni fond ali sto Roman rece onaj ko hoce da pomogne na taj nacin on ce to uplatiti i bez trke.

Nije da sabotiram nesto,naprotiv ali realnost je takva i treba dobro sve sagledati i razmisliti prije bilo kakve organizacije...

SM chip tuning je napisao(la):
upravo...

nemoguce je napraviti kod nas humanitarnu trku iz mnogo razloga,gore su neki pomenuti.

I regularne trke kad se prave organizatori jedva pokriju troskove a cesto i u minus se ide bez obzira na sponzore i sve.

Jednostavo nema mogucnosti da se odvoje pare na stranu jer su veliki troskovi svega toga, takmicarima se moraju podijeliti uplate za nagrade, organizator treba sa ulaznicama da pokrije troskove a pare od sponzora jedino da mogu ici za humanitarni fond ali sto Roman rece onaj ko hoce da pomogne na taj nacin on ce to uplatiti i bez trke.

Nije da sabotiram nesto,naprotiv ali realnost je takva i treba dobro sve sagledati i razmisliti prije bilo kakve organizacije...
Od vas sam se i nadao nekom postu kao sabotaži svega
svi ostali su rekli svoje i to je dovoljno
moja organizacija trenutno raspolaže sa dovoljno novca koji je namjenjen humanitarnim svrhama i nadam se da ćemo uspjet nesto ali iako neuspijemo nema veze uspjet cemo na druge načine pomoci ljudima u nevolji jer već iduci mjesec planirana su dva humanitarna koncerta koja ce se i odradit

Član
ja i moj klub smo pravili legalne trke jos 2004 godine i znam dobro sto govorim,mnogo je teze napraviti trku neko sto to izgleda,oni koji organizuju trke mogu da me shvate.

Vec sam rekao da mi nije namjera da bilo sta sabotiram,samo hocu da vam pomognem time sto vam govorim da nije to sve tako lako kako vi zamisljate i mislite...

Tako sam govorio i za stazu kruznu (pa kasnije 402) u Brckom pa se na kraju ispostavilo da sam bio upravu,i tada ste mi govorili da sabotiram projekt a ustvari bjezite svi od stvarnosti i istine,i tada i sada...

Ako vec imate novca i druge nacine da pomognete onima kojma treba pomoc to treba da iskoristite...bojim se da trka 402 m nije za to.

ja i moj klub smo pravili legalne trke jos 2004 godine i znam dobro sto govorim,mnogo je teze napraviti trku neko sto to izgleda,oni koji organizuju trke mogu da me shvate.

Vec sam rekao da mi nije namjera da bilo sta sabotiram,samo hocu da vam pomognem time sto vam govorim da nije to sve tako lako kako vi zamisljate i mislite...

Tako sam govorio i za stazu kruznu (pa kasnije 402) u Brckom pa se na kraju ispostavilo da sam bio upravu,i tada ste mi govorili da sabotiram projekt a ustvari bjezite svi od stvarnosti i istine,i tada i sada...

Ako vec imate novca i druge nacine da pomognete onima kojma treba pomoc to treba da iskoristite...bojim se da trka 402 m nije za to.

Da i meni sve jasnije i jasnije postaje da jedna trka nece donijeti mnogo novca za jednu humanitarnu akciju,jer što mozemo dobit na jednom koncert tesko da se moze ostvarit na jednoj trci jer do sada smo imali humanitarnih koncerata sa 30 000 KM

Član
;)

zato se i bojim da cete na organizaciji trke umjesto da skupite nesto love jos otici u minus i to mi je bila namjera da vam skrenem paznju da veoma detaljno i pazljivo sve treba da preracunate prije nego se upustite u organizaciju trke...

Koncerti su provjereni za humanitarne organizacije a bojim se da trka nemoze ni priblizno da se isplati kao koncert a mnogo je komplikovanije i skuplje za organizaciju i zato morate sve dobro prearacunati...

Član
ADO MOSTAR je napisao(la):

Da i meni sve jasnije i jasnije postaje da jedna trka nece donijeti mnogo novca za jednu humanitarnu akciju,jer što mozemo dobit na jednom koncert tesko da se moze ostvarit na jednoj trci jer do sada smo imali humanitarnih koncerata sa 30 000 KM

Da, sve što ti je potrebno je da pronađeš dobrog pjevača (po mogućnosti nekog narodnjaka jer se to sada fura) koji će pjevati uime humanitarnih razloga. I uštedio si recimo 4000 eura. To je recimo cijena jednog Ace Lukasa. Pronađeš pogodnu lokaciju, pokupiš pare od ulaznica i riješio si sve. To su dvije stvari i gotov si. Samo dvije od mogućih 500 koje moraš riješiti da bi održao SR event.

Član
Ado brate pogledaj malo da nije prevelik zalogaj trebao bih sjesti s ljudima koji imaju iskustva koji organiziraju SR-ove "dok smo mi jos papuce gurali" malo s njim vidit bili se to moglo novac ulozeno dobiveno itd.... Jer i sam znas da je u nas situacija malo sje***a kriza itd... mislim ja ti kapu skidam za ideju i sve sto pokusavas i rado cu se pojaviti na eventu ali promisli malo! Pozz ;)

Član
sto se tice podrske oko posjecenosti i auta AK GRIP Goražde ce podrzati maximalno... cak i ja cu pomoco oko pripreme licno ako treba...

Slusaj mater kaze Edo majka.. tako i ovdje slusaj starije.. jako je skupo i tesko, iako ne izgleda tako, organizovati neki ewent.... s ekipom sam u Gorazdu radio 201m trku s 30-35 auta i da mi je neko pricao koliko je problema i frke oko toga ne bih vjerovato.. organizovati 402 i sve ostalo je JAKO TESKOO i treba Punoo para i veza,, volja pojedinca je kap u moru.

pozdrav

Početnik
vec sam napisao sve

popricat cu u klubu pa ako ista moze biti od toga, mogu te onda pozvat da pricamo detaljnije

HVALA svima na datom komentaru
najbolje bi bilo da ovako odradim
svi koji misle da mogu pomoc u organizaciji nečeg humanitarnog nek se jave jer
U Mostaru,Sarajevu,Tuzli i u još nekim gradovima odradit ćemo koncert humanog karaktera.
Vi dođete date svoj prilog u svom gradu za nekog iz vaseg grada i to je to.
Street race je preskup da bi se takvo nesto odradiloa za organizaciju jednog koncerta primjer u Mostaru treba od 500-800 KM i sve puteve za takav koncert imam tj.put mi je utaban i poznajem masu estradnjaka koji su dolazili na prethodne i koji će doći i na naredne.
Svi vi koji mislite da možete pomoci u Humanitarnoj akciji dobrodošli,i sve sa staze prenosimo na Podijum na kojem će biti koncert a ako neki klub bude imao uspješno organizovanu trku i bude imao viska para moze ih dati u Humanitarne svrhe.
HVALA josš jednom od
Adie,Ćibe,Amara,Ajle,Anese,Mane,MAide,Samile,Amine,Naide,Jasmina i Mene kao predsjednika i svih članova koji nisu spomenuti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.