HRT odustaje od prijenosa Formule 1

HRT odustaje od prijenosa Formule 1

Član
Vijest da Hrvatska radiotelevizija odustaje od Formule 1 je potvrdio urednik sportskog programa Bruno Kovačević u intervjuu kojeg je dao Večernjem listu.

hrt_zgrada.jpg


"Formulu 1 ne možemo kupiti niti uz popust"

Večernji list je u nedjelju navečer objavio da Hrvatska radiotelevizija odustaje od prijenosa Svjetskog prvenstva Formule 1, a vijest je potvrdio i urednik sportskog programa Bruno Kovačević.

Prema informacijama kojima raspolaže Večernji, sportskom programu HTV-a je proračun smanjen sa 120 na 59 milijuna kuna zbog čega su prisiljeni odustati od Formule 1.

"Lani smo dobili popust, no sada formulu ne možemo kupiti niti uz popust. Uostalom, mi kao javna televizija primarno moramo pratiti hrvatske sportaše, klubove i reprezentacije. A formula bi nas stajala koliko i pet svjetskih prvenstava i jedno europsko. Riječ je o najvećim natjecanjima u rukometu, skijanju, vaterpolu, plivanju i gimnastici, te u košarci," izjavio je Kovačević.

Za sada nije poznato hoće li neka druga domaća televizijska kuća preuzeti televizijska prava za Formulu 1, no vijest da Formula 1 konačno odlazi s nacionalne televizije nije nikakvo iznenađenje budući da se o tome spekulira već neko vrijeme.

Porezni obveznici Blažićku i Novaku plaćali letove na egzotične utrke, a Jergoviću da ih jebe u zdrav mozak

Premda većina F1 fanova kod nas žali zbog takvog razvoja događaja, potrebno je podsjetiti i na neke od događaja koji su neizravno doveli do aktualne financijske slike, a među njima su letovi i boravci dvojice komentatora na egzotičnim utrkama poput Singapura ili Kanade te angažman Mladena Jergovića u emisiji Studio F1.

S obzirom na tako kolosalne izdatke, Formula 1 nikad nije ni imala mogućnost da se na Hrvatskoj radioteleviziji profilira kao komercijalno održiv sport.
 
Nikakva šteta što neće prenositi utrke, ionako se nema šta zanimljivo vidjeti. Osim koji je vozač j.bo koju hostesu... :D
 
Član
:( gdje cemo gledat sada f1, ako se nema satelitske... ostaje onaj njem rtl na kablovskoj... eh, kad bi sredili negdje streaming...
 
Član
Ja sam volio kod njih da gledam,zbog komentatora,trebalo bi da bude na Prva tv(nekdasnji Fox Srbija).
 
Član
a i ja sam gledao na hrt-u, opet bolji su bili od ovih nasim na hayatu i bht-u... drugo je sto su putovali po svijetu... njem nezz tako da mi rtl nije opcija... eh kad bi negdje bio bbc ili live streaming na eng...
 
Član
To je Hloverka davno najavila,kao program za komercijalne tv,ode f1 i izbori za mis a u pitanju je bila i liga prvaka.Za ova potonja 2 me iskreno boli k ali f1 dugo dugo pratim i moram naci alternativu ali tesko cu podnjeti prenos na nasem jeziku bez Blazicka.Legendaran komentator koji i sam ubrzo odlazi s HRTa.Po gledanosti medju sportovima je bila na 3 mjestu uz rukomet sa solidnih 8 posto, poslije lige p 15 posto,domace nogometne lige 10 posto i daleko ispred,tenisa,kosarke npr.
 
Član
bbc se lako moze gledati preko google chroma samo instaliras proxy switcher na njega i promjenis proxy server i mozes da gledas bbc iplayer na kome imas sve prenose uzivo
 
Član
izgleda da niko od nasih nece prenosit... samo slovenci... :icon_sad: te njemacki rtl...

bit ce ganjat streaming bbc-a, ili nekog engleskog.. nezz imal to, @galeb moze detaljnije kako se nastima, da vidim hocel moci tako ;)
 
Član
Limpi je napisao(la):
izgleda da niko od nasih nece prenosit... samo slovenci... :icon_sad: te njemacki rtl...

bit ce ganjat streaming bbc-a, ili nekog engleskog.. nezz imal to, @galeb moze detaljnije kako se nastima, da vidim hocel moci tako ;)

ma moze ja tako gledam f1. ovo ti je primjer za google chrome za mozilu i ove ostale ne znam, OVO JE SAMO ZA CHROME.
Otvori ovaj link https://chrome.google.com/extensions/search?itemlang=&q=proxy+switcher i skines prvi po redu proxy switcher Proxy Switchy! Аутор: Mhd Hejazi OVAJ PROVJERENO RADI.
instaliras ga i nakon toga ti se u gornjem dosnom uglu pojavi zemaljska kugla. stisnes na tu kuglu i izbaci ti padajuci meni i tu stisnes opcije. Onda udjes na ovu stranicu http://www.hidemyass.com/proxy-list/search-8 i izaberes najbolji proxy (ovim sto pise PL pored ip adrese ne funkcionisu) kopiras ip i port i ubacis ih u proxy switcer (tj zemaljska kugla, opcije) kad to zavrsis kliknes save. kad to zavrsis kad opet stisnes zemaljsku kuglu ili ti proxy switcher imas direct conection i tu drugu konekcuju koju sam nazoves kako oces. http://www.bbc.co.uk/iplayer/tv ovdje imas prenose na bbc one. kad oces to da gledas samo prebacis u proxy switcheru na engleski proxy ili kako si ga vec nazvao i mozes ga gledas koliko oces.

OVO MORA DA SE URADI JER JE BBC IPLAYER MOG SAMO DA GLEDAJU LJUDI IZ UK-A.
OTVORIS BBC NORMALNOM KONEKCIJOM I ON TI NAPISE DA NIJE ZA TVOJU OBLAST, ONDA PROMJENIS NA ENGLESKU KONEKCIJU I STISNES REFRESH, MALO CE POTRAJATI ALI VRIJEDI
 
Top