HOMOKINETIČKI LEŽAJ

HOMOKINETIČKI LEŽAJ

E ovako. Pošto mi stari vozi Renault 19 znam da kad počme zujanje u kolu da treba mjenjati ležaj. Tako je i meni sve jače i jače zujanje pa bi trebao zamjeniti ležaj. Imam Renault 19, 1.4, 1990., ali ne znam točno koji dio promijeniti. Znam otprilike, ali bi mi trebala pomoć da znam što točno promijeniti.
Hvala
 
Član
nemas sta gledati. tocak kod kojeg je lezaj otisao huci dok se vrti. to ti je najbolji pokazatelj. ali treba razlikovati hucanje od struganja. struganje nastaje zbog losih plocica ili pakni
 
Član
to ti je najbolje nekom majstoru vozit,zeznuto je namjesit prednje lezajeve a da ih prethodno ne zeznes,al kako ti raja rece,tocak huci kad je otisao lezaj;)
 
zamijenio lijevi ležaj koji se skoro raspao,ali mi je zvuk u vožnji i dalje isti. i dalje zuji ko blesavo. I to samo kad skrenem volan udesno. Inače ništa. Desni ležaj ok. Što bi moglo biti?
 
Evo mene opet. Nakon što mi je mehaničar ustanovio da je mjenjač otišao, zamijenio ga. I sve radilo super do sada. sada se opet čuje hučanje i zujanje ali poprilično intenzivno. Ležaj sigurno nije jer je novi zamjenjen. A zanima me da li je moguće da mi je mjenjač opet otišao?
 
Top