Hladan-vruć Golf 2 1.3/1.4

Hladan-vruć Golf 2 1.3/1.4

Član
Kada dodje hladnije vrijeme,nize temperature,pali bez problema,i kada je hladan i kad se zagrije.Čim prestaje zima,dolaze nam topliji dani,dolaze i problemi.Znaci ljeti vergla pri paljenju kada je hladan,i kada ga upalim od drugi-treci put radi na leru sve dok mu radi i lampica od punjenja akumulatora,kada se dadne malo gasa da puni i akumulator obrtaji mu spadnu na 500-600 u minuti i ugasi se ako mu ne dadnem gasa,a ima jos problem tako kada mu dajem gas npr,lagan gas da ga dignem na 2000 obrtaja i tako malo stoji neke 2 sekunde pri cemu opet krene obarati obrtaje,kada mu se to tako desi gas mogu jos dodavati ali nema efekta nikakvog dok ga ne pustim skroz do kraja i ponovo stisnem,tek onda primi...kada se zagrije ovih problema nema...a isto tako je i sa vucom...P.S. ovih problema nemam zimi.....Isto imam i problema sa vucom,kada je hladan prilikom pustanja kvacila(kretanja) ako je auto ispod nekih 3000 obrtaja zatrese se i obori obrtaje oko 1000 a nekada i ispod,prilikom cega moram pritisnuti jos jednm kvacilo pa ga pustiti da bi normalno krenuo(ovi se problemi u voznji ne pojavljuju,znaci samo prilikom kretanja"kada je hladan").A vec cim se zagrije mogu se normalno kretati samo na kvacilu polagano ili i s gasom malim...gdje obrtaji ne prelaze 1200 u minuti,bez problema se tada krece...
Za ovo mislim da mi je do lamele,ali opet nisam siguran,sta vi mislite??
A za gore prethodno pomagajte kako znate :lol: :lol: :lol:
Hvala unaprijed na odgovoru

MTR

Član
naspanuj klinasti remen ,
pregledaj kod majstora karburator ,
zategni rucnu ubaci u 1 brzinu i pustaj kvacilo kao da ces krenuti , ako se ugasi lamela je dobra , ako se ne ugasi vadi smece napolje
pregledaj nivo ulja u mjenjacu , ili jos bolje ispusti ulje iz mjenjaca i naspi 75W90 ulje

Član
Druže, jel ti imaš čok na autu, i jel ga ti moraš dodavati, il je elektronski.
u mene je ručni, i isto tako kao u tebe, ako ga ne povučem dovoljno, kada je hladan obrtaji spadnu kad puštam kvačilo, pa moram opet stisnuti kvačilo, malo gasa da digne obrtaje, pa tek onda opet puštati.

I zar se lamela ne ispitiva tako što ga ubaciš u 4 brzinu, digneš ručnu i puštaš kvačilo :icon_question:

Član
Ti bi trebao na stelanje karburatora ako je karb. A ako je anjspric isto tako da se malo pretrese, %CO2, cok, ler, struja itd., ali ne kod majstora koji stelaju odokativno nego na instrument i da se uradi kako treba.

Član
MTR je napisao(la):
naspanuj klinasti remen

A sta cu dobiti klinastim remenom??:icon_question: ako bi vec sta trebao spanovati,zar to nije zupcasti???

zAaKy je napisao(la):
Druže, jel ti imaš čok na autu, i jel ga ti moraš dodavati, il je elektronski.
u mene je ručni, i isto tako kao u tebe, ako ga ne povučem dovoljno, kada je hladan obrtaji spadnu kad puštam kvačilo, pa moram opet stisnuti kvačilo, malo gasa da digne obrtaje, pa tek onda opet puštati.
:icon_question:

Imam,automatski je kod mene

RS TURBO je napisao(la):
Ti bi trebao na stelanje karburatora ako je karb. A ako je anjspric isto tako da se malo pretrese, %CO2, cok, ler, struja itd., ali ne kod majstora koji stelaju odokativno nego na instrument i da se uradi kako treba.

Bio je kod majstora al bas majstora stelovan,sve ispitivano..stvarno ne znam u cemu je problem