hitan savjet u vezi guma i opruga G 2

hitan savjet u vezi guma i opruga G 2

Član
sutra sam imao u planu da ove opruge radim da ih skratim malo, ali me muci jedno:icon_rolleyes: , pozadi su mi gume 195x55 r15 pa me muci da li ce dirati gume ako odkinem sad 1 krug opruga pozadi da li ce dirati obrvu kad 2 sjedu, sada nemam nikakvih problema u vezi toga 2 sjedu pozadi i normalno sve ne dovata ali hoce li dovatati kada odkinem 1 krug opruge, zna li mi neko na to odgovoriti?:icon_question:

Član
drug evo logicki malo

kod tebe su fabricke opruge jelde?

e sad onako kako ja razmisljam, a mislim da sam upravu, ako su fabricke ima im znaci dosta godina, vjerovatno su one izgubile na svojstvima, znaci sada ti niko ne moze garantovat da ce ti zapinjat ili da nece. Bar ja tako gledam na to, vidim niko ti ne odgovara, pa reko da ti pomognem malo

na kraju krajeva tih opruga imas na svakom koraku, nisu ni skupe, neces nista puno izgubit ako osjeces i onda vidis da ti zapinje
mada jedan krug nije nista, ali svejedno ja to ne bi nikad radio, nije to to, auto moze leci, ali to nije to u svakom slucaju, bolje trazi sport opruge koje su krace i mani se kamijanja bespotrebnog

Član
Savjet, uzmi vec sportske opruge za taj auto, imas ih polovnih jako jeftine. Rezanjem neces nista postic,sto si ustvari htio a rizikujes nesrecu... Eto toliko,pa ti sad radi sta zelis. Bilo je bezbroj tema...i opet se sve na kraju svelo na to,da je najisplativije druge opruge uzet.

BHT Ovisnik
to je za oko cenat veca guma od profila 50,prvi savjet KUPI OPRUGE,ako i za sto na autu treba dati novce to su gume i ovjes,zasto radi 50km da rizikujes glavu,a mnogo ce vise pepkat nego na original oprugama,ja sam ih placao na forumu po 30-40km sve 4,ako ih sasjeces i nazad sjedne 2-3 na rupama bi ti moglo dirati,ja sam imao 195/50,spusteno sa sportskim oprugama pa je tu negdje bilo,nije kacilo,al predpostavljam tako sto planiras da bi