Član
Kako provjeriti koji hidropodizac valja a koji ne valja... kad sam neki dan radio servis Bosch - pumpe, inace je dimio ko ciro, vracao naftu, bacao plav dim na palenju i jos dosta toga... sad je uradio full reparaciju i razlika je ogromna... dizne su ispitane i sve su OK... majstor mi je rekao da na prvom klipu ventil ne zatvara do kraja pa mi je morao malo pumpu postaviti na rano predpalenje da ne bi dimio previse... imam polovne orginalne hidropodizace sa drugog motora koji su dobri i istih su dimenzija pa bi to zamijenuo ali me interesuje postoji li neki nacin da se ispita ispravnost hidropodizaca :icon_confused: u pitanju je audi, 2.0 Diesel, 5 cyl 
P.S: koje su jos posljedice kad ventili na zatvaraju do kraja... inace na jutarnjem palenju ima grublji rad i trese se dok se ne zagrije, puno manje poslije servisa... kad se zagrije onda ima bolji i mirniji rad ali nije to to kako bi trebalo biti... jel zaista hidropodizaci mogu toliko uticati na sam rad motora i njegovu snagu (hidropodizaci su samostelujuci)... i jos nesto, kad npr vozim niz stranu, kad pustim gas auto se ne cuje ni sekunde kako radi, ko benzinac jesam li samo dotakao gas odmah se cuje grublji rad, zbog cega :icon_question:
prikupljam savjete i iskustva za rjesenje mog problema

P.S: koje su jos posljedice kad ventili na zatvaraju do kraja... inace na jutarnjem palenju ima grublji rad i trese se dok se ne zagrije, puno manje poslije servisa... kad se zagrije onda ima bolji i mirniji rad ali nije to to kako bi trebalo biti... jel zaista hidropodizaci mogu toliko uticati na sam rad motora i njegovu snagu (hidropodizaci su samostelujuci)... i jos nesto, kad npr vozim niz stranu, kad pustim gas auto se ne cuje ni sekunde kako radi, ko benzinac jesam li samo dotakao gas odmah se cuje grublji rad, zbog cega :icon_question:
prikupljam savjete i iskustva za rjesenje mog problema