GTI

GTI

BHT Ovisnik
zanimljiv video,gledao vec,razumijem da je kec lgan i sve to,al cudi me kako G4 ostade onako,zar ga bar turbo ne bi trebao u startu malo dignuti

Dobar video ;)

A zna se da sto je prvo to je najbolje :cool:

Cekam nekog da kaze da je CHIP-ovan:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:[/u]

Član
Ovo je video iz Clarksonovih top 100 auta svih vremena.Zbog ovog videa sam odlučio kupiti golfa 1 gti;)

Golf 1 gti 112ks-820 kg
golf 2 gti 112 ks-920 kg
golf 3 gti 115 ks-1100 kg
golf 4 gti 150 ks-1250 kg

Izjava od Clarksona je bila genijalna:"golf gti je godinama postajao sve sporiji i sporiji,sve lošiji za voziti.Razvoj golfa gti me podsjeća na Elvisa Presleya.U početku je bio pravi atleta,dok se sa svakom novom pločom pretvarao u golemog hulka:lol::lol:

Samo jedna ispravka,golf 4 na ovom video nije pravi gti,u Engleskoj se gti prodavao sa motorom 2.0 bez turba;)

Član
Protiv turba bi bilo gusto_Ovaj gti na clipu ima 125-130 ks,nisam siguran.

Ima sličan clip na top gearu,ja mislim da je u 5-oj sezoni,gdje Jeremy govori kako su starija auta brža od novijih.Bila je ista trka,dinosauri protiv novih auta.

Naravno,pobjedila su starija auta sa 3:2 :icon_smile:

Manja snaga,ali i dosta manja masa zbog "manjka" opreme:D

Član
Ubi oprema u novijim kolima. Prije 20-ak godina ovi sportisti nisu imali vise od 1t, a sad je extra ako su laksi od 1.5t.:D

Član
O kakvom startu ti pričaš? Starija a lakša auta nisu brža samo u startu,brža su u svakom segmentu,stupnju prijenosa...

Trenutno auto koje vozim sam baš uzeo što je rallye verzija(gti motor) sa dosta konja a skoro ništa opreme..Nije ni klima bila u ponudi!!

Sinoć sam se gonio sa bmw 5, 2001,2002 godina,ima sigurno 70-80 konja više od mene pa je ostao zabezeknut kada sam prozujao pored njega...Yebo te takav bmw:D

Član
ZELA GTI je napisao(la):
O kakvom startu ti pričaš? Starija a lakša auta nisu brža samo u startu,brža su u svakom segmentu,stupnju prijenosa...

Trenutno auto koje vozim sam baš uzeo što je rallye verzija(gti motor) sa dosta konja a skoro ništa opreme..Nije ni klima bila u ponudi!!

Sinoć sam se gonio sa bmw 5, 2001,2002 godina,ima sigurno 70-80 konja više od mene pa je ostao zabezeknut kada sam prozujao pored njega...Yebo te takav bmw:D

Jedva cekam da te poderem.:D :lol: