gti slabo vuce

gti slabo vuce

drugovi moji, problem je sljedeci golf 4 1,8 turbo gti sa cipom,
ima problem sa vucom, naime prilikom gasanja 1, 2,3 desava se recimo
2 kad ga pocnem tjerati u obrtaje, na 60kmh dobije blokadu jedno sekundu do dvije, pa onda nesto sporo krene nabijati, isto 3-com brzinom na jedno 85 stane pa krene, ali ni 2-gom ni 3-com ne moze kao prije ni blizu da vuce, imam snimak al ne mogu da ga postavim, znaci auto je islo nenormalno 1-va 60 druga skoro 120, punio samo tako, sad me interesuju vasa iskustva sta bi mogao biti problem, nadam se da nije ono najgore tj turbina, meni jedino leptir gasa pada na pamet kao moguci uzrocnik, njega cu sutra prekosutra ocistiti pa probati, unaprijed zahvalan:icon_smile:

ljudi pomagajte imam zeznut komsiluk, od vr6, g60, gti 8,16v, poceli
su me uznemiravati opasno, at o mi se ne dopada :lol:

Član
Ako ti dobije onaj zvuk kao "pr,pr,pr,pr" to bi moze biti lako da ti probija neki kabl od svijecice ili ja mislim da kod tebe nema kablova nego ima 4 bombine i moze lako biti da je jedna od njih ili svijecica isto tako... Diagnostika motora i znaces sta je problem, a ako ne pokaze nista onda ti je rika neka svijecica.
Meni je tako radio kad mi je otisao kabl, imao je drugaciji zvuk, a ni blizu vuca nije bila kao i prije i kad sam zamijenio kablove onda je bio uhuuuuu :icon_smile:
Turbinu mozes sam pogledati dali radi tj. dali otvara na slijedeci nacin:
Upalis auto i nek neko sjedne unutra i onda mozes gledati ili rukom vidjeti kad doda gas dali na ispuhu onaj vakum otvara ako otvara onda turbina radi, ali opet pogledaj isto tako dali su pikse otisle, a to mozes isto tako pogledati kad skines crijevo koje ide sa kucista filtera na turbinu, pa onda rukom uhvatis za centralni seraf propele turbine i vidis dali ima lufta. Lufta mora imati do nekih 1-1.5 mm ali ako kace pera za kuciste ta turbina mora na reparaturu.
Ako su simptomi kao gore sto sam naveo ja vise sumnjam na bombine i svijecice, ali prvo diagnostika, pa svijecice, a turbinu moes sam pregledati kako sam ti i objasnio :icon_smile:

hvala vam na objasnjenju, probacu u ponedeljak da testiram da vidim sta je,
jer ova kisa ne prestaje, u najgorem slucaju mehanicar ce rijesiti kvar, nema nekog zvuka,
samo prestane vuci, jedino sto sam primjetio da na leru radi za mrvicu drugacije. svakako
cu napisati sta je bio uzrok cim otklonim kvar

rs turbo je bio u pravu, otisla je jedna bombina, od 4 koje ima
svjecice su odlicne jer su zamijenjene na velikom servisu, ostale
3 bombine isto ispitane ispravne, znaci problemcic rijesen za 20 minuta,
naravno originalna nova bombina i pun, razlika primjetna, nema nikakvih trzavica,
slabe vuce i sl, vuce konstantno bez poteskoca, :123: