GTI 16v pitanjce?

GTI 16v pitanjce?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovako na mom gti-u kad ujutru upalim auto,i na leru mu pritisnem gas kazaljka se popenje na 2000 obrtaja ja mu pustim gas medjutim ona se spusti do 1500 i opet se sama popenje na 2000 i tako stalno,nervira me sta da mu radim,jel neko imao sa ovim iskustva pozz :D

Takodje u prvoj do 2000 obrtaja slabo ide,msm ono normalno a preko 2000 naglo krene i bas ide ?
 
Član
VekicaManiyac je napisao(la):
pa jbg vuce on dobro nego posle 2000 cimne i odnese zar ne bi trebao ravnomjerno da ide!

To je više ventilski atmosferac. Normalno da bolje vuče u višim obrtajima. Nije tdi jebo ga ti:D
 
Jbg nzm prvo auto,prvi GTI pitam samo a ovo sa obrtajima jel to normalno???ako ga pustim da odradi 5 min spadnu obrtaji i normalan bude!
 
Član
Ako je hladno auto, moraju obrtaji ici gore, ako je sve normalno nakon 5min, onda je sve u dure...
 
Motorić ler gasa dobro ocisti i ne bi trebao imati problema;)
nemoj se ljutit al vozis gti-a, trebao bi znati kad i kako vuce;)
 
Aj nek mi jos neko objasni gdje se nalazi,
Ma ne ljutim se druze ja imam pola godine vozacku,i 19 godina i prvo mi je auto,i prvi GTI (vozio sam auta dosta ali ovo je vlastito) zasto bi se ljutio vi ste iskusniji i bolje znate a posto volim sam da radim volim i da pitam,jbg niko se nije naucen rodio,zato ste vi tu da nas ucite,jbg i ja cu jednog dana nekoga uciti,kao sto je i tebe neko zar ne ;))
 
Trebalo bi da se nalazi pored ili iza usisne grane ( bar je kod mene tako) , jebg to ti je kao komad cijevi od jednog cola dužine oko 8 cm, te na njega idu dva gumena crijeva i jedan džek od struje. Što se tvog problema tiče, tu treba možda samo malo korigovati, tj. pojačati rad na leru što se radi na šarafiću koji se nalazi na ulazu usisne grane (npr. za četvrtinu kruga ), ili samo zamjeniti zračni filter jer su ti motori izrazito muhanati na prljav filter (max 10.000 km). I još jedan savjet, kada auto upališ, pusti ga da odradi malo prije dodavanja gasa tj. minut ili dva dok auto-saug odradi svoje.;)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top